Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
NERA ETWA FEST

OLIVER SKOV JERKOVIĆ

Novi svjetski rekorder na 500m u Indoor rowingu

Objavljeno prije

oliver-jerkovic

Dvanaestogodišnji Oliver Skov Jerković, koji je inače metkovskog podrijetla, veslajući za klub Bagsværd Roklub u rodnoj mu Danskoj postavio je novi svjetski rekord u disciplini Indoor rowing na 500m, odveslavši u vremenu od 1.31.4.

Otkako je 2011. godine počeo sa veslanjem za jedan od najvećih danskih veslačkih klubova, Bagsvaerd Roklub, koji se nalazi u neposrednoj blizini Kopenhagena, Oliver niže vrhunske rezultate, pa tako u 2011., 2012. i 2013. godini osvaja titulu prvaka Danske u disciplini Indoor rowing. Također je nordijski i evropski prvak u 2014., te je u veslanju na otvorenom najbolji danski junior u 2013. godini.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Zbog vremenskih uvjeta, od listopada do travnja danski veslači koriste disciplinu Indoor rowing, disciplinu koja u zatvorenom prostoru na spravi simulira plovno veslanje. Također, veslači u nacionalnom prvenstvu, disciplini veslanja na otvorenom, mogu sudjelovati tek u dobi od 13-14 godina, pa je Oliver do sada bio premlad za sudjelovanje. Njegov prošlogodišnji rezultat (1.33.4) u disciplini Indoor rowing bio je jako blizu obaranja svjetskog rekorda, koji je tada iznosio 1.33.2. Oliver je imao veliku želju pokušati potući taj rekord prije svog 13-tog rođendana, pa mu je na treningu početkom travnja ove godine to i pošlo za rukom. Naime, njegov trener ga je snimio u pokušaju dok je veslao u klubu, čemu je svjedočilo dosta ljudi, te je njegov rezultat i službeno odobren. Oliver je doslovno potukao stari rekord odveslavši 500m za 1.31.4. Rezultat možete pogledati na World Record Concept2.com stranici.

Oliver Skov Jerković, rođen 07.04.2001. u Danskoj, sin je pok. Tede Jerkovića iz Metkovića i Lone Skov iz Danske.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati

NERETVANSKA BAŠTINA

Dolina Neretve predstavit će se na Festivalu mora i mornara u Francuskoj

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Radio Ploče

Foto: Facebook/Radio Ploče

U Francuskoj se od 27. ožujka do 2. travnja održava Festival mora i mornara na kojem će se predstaviti dio maritimne baštine Hrvatske. Na spomenutom festivalu sudjelovat će i Udruga za očuvanje neretvanske baštine i Udruga lađara Neretve gdje će se predstaviti lađa, trupa, neretvanski kulinarski specijaliteti i neretvanska turistička ponuda.

Lađu će veslati djevojke koje će biti u posebnim dresovima sa šahovnicom. Riječ je o vrlo poznatom Festivalu mora i mornara na kojem se očekuje preko 400 tisuća posjetitelja. Osim neretvanske lađe i trupe na spomenutom Festivalu iz Hrvatske će se predstaviti još Komiška sandula i gondula, Lošinjska regatna pasara, Kvarnerski guc i Condure Croatica.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Bit će ovo velika promocija za cijelu dolinu Neretve, što je potvrdio i Milojko Glasović, predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine. Hrvatska na ovom Festivalu ima status specijalnog gosta, zajedno sa Italijom.

Radio Ploče

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije