Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

NEDJELJA, 16. LIPNJA 2024.

Otvorene prijave za 6. Lađarski kup sv. Ante u Kominu

Objavljeno prije

Foto: Jure Zovko

6. Lađarski kup sv. Ante Komin, u organizaciji Udruge lađara Gusari iz Komina, održat će se u nedjelju, 16. lipnja 2024. sa startom u 18 sati.

Utrka dužine 10 kilometara vesla se Neretvom, 2 i pol kruga duž Komina. Start je uzvodno te kreće iz centra Komina. Tristotinjak metara od samog starta na obje strane su postavljene bove prije kojih nijedna ekipa ne može ići uz samu obalu te je to dio gdje se ekipe trebaju izboriti za što bolju poziciju s obzirom na tok Neretve. Startne bove vrijede samo u prvom krugu. Pozicija na startu se bira na osnovu lanjskog plasmana.

Na vrhu Komina (uzvodno) uz obje obale Neretve postavljene su dvije bove te se ovisno o startnoj poziciji i taktici ekipe odlučuju na kojoj će od bova vršiti okret. Okret uzvodno se vrši u smjeru obala – sredina rijeke. Nakon okreta vesla se nizvodno u dužini od 2km do bova postavljenih uz obje strane obale gdje ekipe ponovno biraju na kojoj bovi će vršiti okret. Okret na nizvodnim bovama se vrši u smjeru sredina rijeke – obala. Utrka se dalje nastavlja prema uzvodnim bovama gdje vrijede ista pravila kao i na prvom okretu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Svaka ekipa trebala bi izvršiti 5 okreta oko bova (1.okret – uzvodno, 2.okret – nizvodno, 3.okret-uzvodno, 4.okret – nizvodno, 5.okret – uzvodno). Nakon 5.okreta dolazi se do cilja utrke koji se nalazi na mjestu na kojem je bio i start utrke, u samom središtu Komina.

Ako se jedna ekipa na prvoj uzvodnoj bovi okrene oko bove uz lijevu obalu Neretve, nije nužno da se na sljedećem okretu ista ekipa okreće uz bovu s lijeve obale Neretve, dakle, izbor bove ovisi o taktici pojedine ekipe te je on slobodan.

RENT-A-CAR M 740

PRIJAVE EKIPA ZA OVOGODIŠNJI KUP SV. ANTE KOMIN
KONTAKT: Mateo Vlatković, mob: 099 764 3104

Pozicija na startu se bira u odnosu na prošlogodišnji plasman:
1. Udruga lađara Stablina
2. Udruga lađara Crni Put
3. Udruga lađara općine Slivno
4. Udruga lađara Gusari Komin
5. Udruga lađara Sv.Ilija Metković
6. Udruga lađara Studenti Split
7. Udruga lađara Crni put 2
8. Udruga lađara Baćina
9. Udruga lađara Škrapa Momići
10. Udruga lađara Zagreb

Ovakva dodjela pozicija primjenjuje se od 2. Kupa, što znači da ovogodišnja utrka spada kao ‘pole position’ za 7. Kup slijedeće godine. Ovakvim načinom organizatori se žele zahvaliti ekipama koje su sudjelovale na prethodnoj utrci. Ekipe koje nisu lani nastupile na utrci poziciju biraju prema poretku s lanjskog Maratona lađa, pojasnili su organizatori.

Raspored događanja

16:30 – okupljanje lađara, sastanak organizatora, kapetana I sudaca u prostorijama ULGK
18:00 – start utrke
19:30 – cilj utrke
20:00 – večera za lađare i uzvanike uz dodjelu medalja

Povijest Kupa sv. Ante

Prvi lađarski kup svetog Ante u Kominu održan je 9. lipnja 2018. godine. Na kupu je sudjelovalo 10 ekipa, prvo mjesto je osvojila ekipa Gusara iz Komina, drugo Stablina, a treće Gospa Karmelska Krvavac.

Na drugom lađarskom kupu nastupilo je 9 ekipa, prvoplasirani su bili Gusari Komin, drugoplasirani Gusari Komin 2, a trećeplasirana je bila ekipa Baćine.

Lađarski kup sv. Ante 2020. godine nije održan zbog problema i mjera uzrokovanih koronavirusom.

Na trećem lađarskom kupu sv. Ante 2021. nastupilo je 10 ekipa, prvoplasirani su bili Gusari iz Komina, drugoplasirani Gusari Komin 2, a trećeplasirana je bila ekipa Crnog puta.

Na četvrtom lađarskom kupu sv. Ante 2022. nastupilo je 10 ekipa, prvoplasirana je bila ekipa Stabline, drugoplasirani Zagreb te trećeplasirani Gusari Komin.

Na petom lađarskom kupu sv. Ante 2023. nastupilo je 10 ekipa, prvoplasirana je bila ekipa Stabline, drugoplasirani Crni put te trećeplasirani lađari Slivna.

Udruga lađara Gusari Komina

NK NERETVA

Završeni radovi na uređenju svlačionica igrališta ‘Iza Vage’

Objavljeno prije

Radovi na uređenju seniorske svlačionice igrališta ‘Iza Vage’ uspješno su završeni, čime je ostvarena još jedna investicija u sportsku infrastrukturu Grada Metkovića, izvijestio je gradonačelnik Dalibor Milan.

Ovaj projekt ima za cilj stvoriti kvalitetnije uvjete za treniranje sportaša.

Obnova je obuhvatila širok spektar radova, uključujući stolarske radove, potpunu izmjenu instalacija vode i struje, postavljanje nove keramike, te zamjenu otvora i sanitarija.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Ukupna vrijednost projekta iznosi približno 43 tisuće eura bez PDV-a. Investitor je Ustanova za kulturu i sport Metković, dok je financiranje osigurao Grad Metković.

– Ovaj projekt predstavlja značajan korak naprijed u razvoju sportske infrastrukture, omogućujući sportašima bolje uvjete za treninge i natjecanja, – poručio je Milan.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije