Ostanimo u kontaktu

ARTI FC 4

Najbolji metkovski borac Ivan Vladimir s Alenom Šabanovićem u borbi za pojas

Objavljeno prije

ARTI FC 4

Na nadolazećem MMA eventu Arti Fighting Championshipa 4 koji se održava sredinom ožujka u Gradskoj sportskoj dvorani Ljubuški u kategoriji do 70 kilograma, pod bojama zagrebačkog kluba House of Pain, nastupit će naš Metkovac Ivan Vladimir, koji će se boriti protiv Alena Šabanovića borca iz KBC Scorpion, Sarajevo.

Razlog zbog kojega se bore je jednostavan, oba borca su ostvarila po dvije pobjede na Arti Fighting Championship turnirima, tako da je to jedini način da se sazna koji je bolji borac. A hoće li naš Metkovac osvojiti pojas, dođite i saznajte u uzbudljivoj borbi za profesionalnog prvaka ARTI FC  15. ožujka 2015.

Podsjetimo, na prvom turniru Ivan Vladimir je pobijedio Ermina Lugana armbarom u prvoj rundi dok je Alen Šabanović pobijedio Muhameda Fazlića tehničkim nokautom, također u prvoj rundi. Na drugom turniru Alen Šabanović je pobijedio Ivana Curka, tekničkim nokautom u drugoj rundi, a na trećem turniru Ivan Vladimir je pobijedio Dževada Muftić kneebarom u drugoj rundi.

Razgovarali smo s Ivanom o nadolazećem meču te o isplativosti bavljenja boksom u regiji.

Što mislite o svome protivniku, jeste li se već imali priliku naći u ringu?

– Alen je dosta opasan borac i nikako nije za podcijeniti. O njemu znam puno jer smo se do sada trebali boriti dva puta, ali se organizatori nisu uspjeli dogovoriti. Borimo se za pojas profesionalnog prvaka Arti FC. Meni ovo puno znači, jer ako osvojiš pojas to je odskočna daska u karijeri, i kada bih ga osvojio mislim da bih bio prvi u Metkoviću a to mi je dodatna motivacija za borbu.

Fight night u Metkoviću je bio odlično posjećen. Isplati li se organizirati borbe te možeš li ti kao borac živjeti samo od boksa?

– Metković fight night je ispao super s obzirom da sam imao malo sponzora za organizirati turnir kako bi i Metkovci vidjeli kako izgledaju naši mečevi i koliko je truda potrebno do uspjeha. Od sporta kojim se bavim trenutno se ne može živjeti jer nije tolika zarada da ne moram raditi, zato sada skupljam sponzore za pripreme u Zagrebu, čije ću reklame nositi na šorcu ili majici.

Osim što se boriš, treniraš i mlade boksače?

-Da, vodim svoju školu boksa i MMA-a u Metkoviću. Treniramo iza zgrade Vage u prostorijama iznad caffe bara Havana, pa ovim putem pozivam sve zainteresirane, koji se žele okušati u boksu, naša su im vrata otvorena. Utorkom i četvrtkom u 18 h, a subotom u 17 h imamo treninge za djecu od 5-10 godina.

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije