Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

KUP KNEZA DOMAGOJA

Lađarima Gospe Karmelske XII. Lađarski dvoboji na Norilju

Objavljeno prije

Lađari Gospe Karmelske

Po tradiciji, u Vidu je uoči blagdana zaštitnice mjesta Gospe Snježne održan lađarski Kup kneza Domagoja, već 12. po redu. Kup su organizirali Domagojevi gusari u suorganizaciji sa Udrugom lađara Neretve i potporom grada Metkovića. Sudjelovalo je šest ekipa. Zbog mnoštva događanja u mjestu (priprema koncerta, pučke misije i pečenja janjaca na rivama) kao i same pripreme Kupa većina veslača domaćih Domagojevih gusara bila je zauzeta te su isti sudjelovali revijalno u utrci sa juniorima Jerkovca. Ostale 4 ekipe veslale su po načelu “svak sa svakim” ukupno po tri naporne utrke svaka ekipa.

Pobjednici su UL Gospa Karmelska iz Krvavca ispred lanjskog pobjednika KUU Škrape Momići dok je treće mjesto osvojila ekipa Veterana 4. gardijske brigade a na četvrtoj poziciji su lađari Jerkovca. Osim snažne mišice na ovim utrkama svoje odigraju i parićari jer je potrebna vještina kod dva okreta.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Po završetku utrka pristupilo se dojeli pokala: pokal za 4. mjesto lađarima Jerkovca ispred organizatora dodijelio je Ante Vučić. Trećeplasiranim Veteranima 4. gardijske brigade pehar je dodijelio Mario Klobučić zastupik u zadnjem sazivu hrvatskog sabora, inače rodom iz Vida. Kapetan veterana Ante Marević (inače rodom iz naše župe) sutradan ujutro ima čast podići hrvatsku zastavu u Kninu na tvrđavi povodom obilježavanja 21. obljetnice VRO OLUJA. Pehar za drugo mjesto lađarima Škrape Momići dodijelio je predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović. Pobjednički pehar u trajno vlasništvo i prijelazni pehar Kneza Domagoja UL Gospa Karmelska dodijelio je zamjenik graodnačelnice Metkovića Nikola Grmoja, – javaljaju Domagojevi Gusari.

I ovaj lađarski kup iznijela je mala veteranska ekipa Domagojevih gusara: Miro (meštar od kužine), Josip, Ante, Miki i Branko. Trebalo je sve to pripremiti i odraditi. Ovaj kup pomogao je grad Metković, bez čije pomoći  nebi bili u mogućnosti odraditi te Udruga lađara Neretve. Zahvala i Pekarstvu Metkovka na donaciji kruha te AM Narona i Ožujskom na majicama. Velik posao odradio je i Karlo koji je montirao razglas i cijelo vrijeme pratio i najavljivao utrke.

Opširnu foto-galeriju donose Domagojevi Gusari Vid.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije