Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

III. REGATA KNEŽA - KORČULA

Lađari Gusara iz Komina prvi, Stablina druga, ekipa Sv. Ilije treća

Objavljeno prije

III. Regata Kneža - Korčula 2016.

U organizaciji UL Žrnovski galijoti održana je III. lađarska regata Kneža-Korčula. Uz sudjelovanje 8 lađarskih posada na stazi dugoj 10 kilometara najbrži su bili lađari Gusara iz Komina, druga je Stablina a treći Sv.Ilija Metković. Vodeći dvojac (obrnuta situacija sa nedavne utrke na Jarunu) potvrdio je da su glavni favoriti ovogodišnjeg maratona lađa dok će znatno neizvjesnije biti u borbi sa treće mjesto na maratonu lađa.

Lađarskim mimohodom započeo je službeni program u Kneži. Nakon pozdravnih govora gradonačenika Korčule Andrije Fabrisa, predstavnika županije Marijete Hladilo i predsjednika ULN Dalibora Obradovića slijedio je ždrijeb lađa i sponzorskih zastava, nakon čega se krenulo u lađe na zagrijavanje. Poredani u startnoj ravnini na znak suca krenula je regata u pratnji četrdesetak brodova i brodica. Nakon početnih zaveslaja utrku su poravnati poveli Stablina, Gusari i Argo. Nakon deset minuta Argo zaostaje te vodeći dvojac gotovo poravnat nastavlja utrku u pratnji, također poravnatih Sv.Ilije i SU Argo dok je na petoj poziciji Gospa Karmelska iz Krvavca a za njima su zaostali domaći Žrnovski galijoti. Negdje oko polovice staze Gusari u furioznom ritmu, za cijelu dužinu lađe izbijaju na vrh. Stablina ih je slijedila u pariću a za njima poravnati Bjelovar i Sv.Ilija. Kako se bližio kraj utrke, pred Korčulom Argo zaostaje u mrtvoj utrci sa Sv.Ilijom koji sami izbijaju na treću poziciju. Argo i Gospa Karmelska tako nastavljaju poravnati u borbi za četvrtu poziciju do okreta kod Korčule. U finišu zadnjih stotinjak metara pred ciljem Stablina pokušava sustići vodeći Gusar ali ne uspijeva kao niti Gospa Karmelska trećeplasiranu posadu Sv.Ilije. Gusari iz Komina nakon 50 minuta veslanja ušli su prvi u cilj na veselje njihovih navijača koji su ih cijelo vrijeme pratili sa broda. Nakon okrjepe počela je i utakmica osmine finala na prvenstvu Europe u Francuskoj između Hrvatske i Portugala. Svečana dodjela nagrada tako je pričekala poluvrijeme.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Poredak: 1. Gusari Komin (Veliki kameni Pjat makaruna, zlatne medalje i novčana nagrada od deset tisuća kuna), 2. Stablina (manji kameni Pjat makaruna, srebrne medalje i sedam tisuća kuna), 3. Sveti Ilija – Metković (mali kameni pjat, brončane medalje i novčana nagrada od pet tisuća kuna), 4. Gospa Karmelska – Krvavac (novčana nagrada od dvije tisuće kuna), 5. Argonauti – Bjelovar (novčana nagrada od tisuću kuna), 6. Žrnovski galijoti, 7. Veterani 4.Gardijske brigade, 8. Čeljevo –Čapljina.

Detaljniju foto-galeriju pogledajte na službenim stranicama Maratona lađa.

PROMETNA NESREĆA KOD KOMINA

U sudaru četiri osobna vozila nastala velika materijalna šteta

Objavljeno prije

U petak oko 8:00 došlo je do prometne nesreće na Jadranskoj magistrali između Komina i Opuzena.

Kako su nam rekli iz OKC-a, u nesreći su sudjelovala četiri osobna vozila, a kako doznajemo dva su se sudarila frontalno. Tri vozila su stranih registracijskih oznaka dok je jedno vozilo dubrovačkih registracija. U sudaru je ozlijeđena jedna osoba.

Promet se odvija bez zastoja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije