Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PRVA GODINA - PRVI TROFEJ

Kadetkinje Neretve iz Otočca ponijele fair-play trofej

Objavljeno prije

ŽNK Neretva - Trofej za Fair play

Kadetkinje ŽNK Neretve iz Metkovića proteklih dana su u Otočcu, kao prvakinje 1. HNLŽ – jug, igrale završni turnir prvenstva Hrvatske gdje su se borile za naslov Kadetskog prvaka Hrvatske. Uz Metkovke na turniru su još igrali ŽNK Rijeka, ŽNK Osijek i ŽNK Agram iz Zagreba.

Nakon jučerašnjeg poraza od ŽNK Agram (0:3), nogometašice Neretve su jutros odigrale jednu vrlo tešku i srčanu utakmicu protiv ŽNK Rijeka Jackpot te su, ostavivši srce na terenu, što je i najveća snaga Metkovki, utakmicu završile neriješenim rezultatom, bez pogodaka. Utakmicu je odlučilo izvođenje jedanaesteraca a sretnija je bila ŽNK Rijeka Jackpot, 0:0 (3:1).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Nesretno smo izgubili to treće mjesto. Bili smo puno bolji, al’ eto utakmica je završena bez pogodaka. Svi znamo da je izvođenje jedanaesteraca lutrija, međutim, nakon što nam je sutkinja poništila prvi obranjen jedanaesterac, navodno da je naša vratarka puno istrčala, to je psihički i moralno dotuklo ekipu, i više nije bilo povratka. Ni ždrijeb nas nije mazio. U finalu Agram je nadmoćno pobijedio Osijek tako da možemo reći da smo izgubili od prvakinja. U Metković se vraćamo s osvojenim fair-play trofejom. Ali o čemu pričamo, nakon prve godine postojanja Kluba je četvrti u Hrvatskoj i to je jako velik pomak i znak da se u godinu dana napornog rada mogu postići izvrsni rezultati. ŽNK Neretva i dalje nastavlja s radom te se nadamo da ćemo i dogodine ući u završno natjecanje za prvaka Hrvatske nogometne lige za žene, – nakon završnog turnira za Metkovic NEWs izjavio je trener ŽNK Neretva Neven Majić.

Podsjetimo, prošlog vikenda kadetkinjama ŽNK Neretva je, nakon utakmice 12. kola u kojoj su s visokih 6:0 pobijedile nogometašice ŽNK Split, na Igralištu Iza Vage dodijeljen pehar za osvojeno prvo mjesto u 1. HNLŽ – jug.

Kadetkinje ŽNK Neretva prvakinje 1.HNLŽ - Jug

Foto: fb ŽNK Neretva Metković

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije