Ostanimo u kontaktu

BOĆANJE

Jure Krstičević županijski prvak u preciznom izbijanju

Objavljeno prije

U Metkoviću je u petak završilo županijsko prvenstvo za boćare u disciplini precizno izbijanje na kojemu je briljantan uspjeh postigao član BK Metković, Jure Krstičević.

Na prvenstvu je sudjelovalo sedam igrača koji su to pravo ostvarili nakon regionalnih nastupa (Neretva – Peljašac, i Dubrovnik). Za područje Neretva-Peljašac na županijskom prvenstvu nastupili su Taslak (Prud), Mastelica (BK Gornja Vrućica Trpanj) i Krstičević (BK Metković), a za područje Dubrovnika Bajo (Komolac), Violić (BK Hajduk Rašica), Jurica (BK Omladinac) i Kelez (BK Postranje).

U vrlo zanimljivoj završnici prvo mjesto osvojio je Jure Krstičević (BK Metković) s 21 pogotkom, drugo mjesto zaslužio je Bruno Jurica (Omladinac) sa 17 pogodaka, treće Stijepo Violić (Hajduk Rašica) sa 16, i četvrto mjesto Mastelica (Gornja Vrućica Trpanj) s 8 bodova.

Krstičević i Jurica bit će sudionicima državnog prvenstva u preciznom izbijanju koje će se održati 19. listopada u Umagu.

Evo i izjave slavodobitnika Krstičevića:

– Ponosan sam na prvo mjesto izboreno u našemu gradu. Novi uspjeh daje mi novu snagu i motivira me za još sadržajniji rad u našem BK Metković u pripremama za sljedeću prvoligašku sezonu. Svi boćari koji su sudjelovali vrlo su kvalitetni , a posebno uzbudljivo bilo je u samoj završnici. Držim da ja i Jurica možemo napraviti kvalitetan rezultat i na državnom prvenstvu u Umagu.

EKIPA, A NE KLUB!

ONK Metković amaterski klub s vrhunskim sportskim postignućima

Objavljeno prije

Autor

Prijatelji nogometa dobro znaju da u Metkoviću djeluju i postoje NK Neretva i ONK Metković, klub s desne obale Neretve koji je osnovan 1975. godine u vrijeme gradnje nove osnovne škole.

Od osnutka taj klub postiže ne samo sportske nego i društvene uspjehe prije svega zbog ostvarivanja osnovnih ciljeva u okupljanju mladih nogometaša, a potom i u sferi stvaranja materijalnih uvjeta za nesmetan rad i vježbanje stotina članova kluba, od najmlađih do veterana.

ONK Metković kao stalni član Županijske lige često se oglašava sloganom „Ekipa, a ne klub“. Ma što to točno značilo, činjenica je da je taj klub opstao i da u njemu igraju i odrastaju generacije igrača, s naznakom da su brojni bivši nogometaši i ONK Metkovića i NK Neretve u tom klubu našli mjesto za manifestaciju svojih stručnih i iskustvenih spoznaja o nogometu i sportu, vježbajući mlade i one u seniorskom pogonu.

Koliko u ONK Metkoviću drže do sportskih prijateljstava i odnosa svjedoči i odluka da prva momčad bez pravih priprema otputuje u Široki Brijeg i odigra prijateljsku utakmicu s domaćim premijer ligašem BiH, i momčadi s europskim dimenzijama.

Metkovci su izgubili s 3:0, ali su nakon povratka opisali svoje zadovoljstvo dočekom, druženjem i ispraćajem iz Širokog.

Tijekom proteklih dana čelništvo ONK Metkovića predstavilo je novi klupski dres , a organizirano je i otvaranje igrališta s umjetnom travom vrijednosti 500 tisuća kuna. Bilo je prelijepo gledati nademetanje najmlađih nogometaša na umjetnoj travi i njihovu sreću za stolom s pizzama i sokovima, a potom i oglede veterana kluba i Grada.

Iako službene pripreme počinju tek 27.siječnja, čelnici kluba točno znaju što im je činiti. Naime, ove godine kane obilježiti 45.obljetnicu kluba , ne samo sportskim rezultatima nego i na druge načine.

Već su planirane pripremne utakmice s Neumom,Neretvancem, Jadranom Tučepi , Ljubuškim i Višićima. Ništa u klubu ne prepuštaju slučaju.

Metković će biti jači i za neka nova imena. Za sada je znano da će njegove boje braniti Marin Brečić (iz NK Neretva) te povratnik iz Gusara Drago Jelavić. Sumnjamo da će tu biti kraj dolascima, osobito iz razloga što je ONK Metković prepoznat kao zdrava sportska sredina otvorena svim sportašima iz doline Neretve i bilo kojeg dijela svijeta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije