Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

POTPORA OMLADINSKOJ ŠKOLI NK NERETVE

Dogovorena suradnja između Neretve i Hajduka

Objavljeno prije

NK Neretva - NK Hajduk

U ponedjeljak je u Splitu, nakon dugo vremena, održan sastanak uprava Hajduka i NK Neretve na kojem je dogovorena obnova suradnje između ova dva nogometna kluba.

Sveznalica 7400xXpx

NK Neretva predstavljali su predsjednik Upravnog odbora Vjekoslav Čulvalo, dopredsjednik Damir Jerković, te članovi Upravnog  odbora Ivica Mioč i Nikša Galov. Uz njih je Grad Metković predstavljao gradonačelnik Dalibor Milan.

U ime Hajduka na sastanku su bili predsjednik Hajduka Ivan Kos, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Nikica Krnić, Jurica Gizdić i član Nadzornog odbora i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije Marko Erceg.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Glavna tema i motiv sastanka bila je obnova suradnje između Hajduka i Neretve koje posljednih nekoliko godina nije bilo.

Dopredsjednik upravnog odbora Neretve Damir Jerković kaže da su Neretva i Hajduk oduvijek imali odličnu suradnju.

– Tradicija pokazuje da je Neretva uvijek bila uz Hajduk i da su klubovi imali odličnu suradnju što pokazuju i legende koje je Neretva dala Hajduku, počevši od Ankovića u starim vremenima, Miše Krstičevića, Igora Štimca, do Darija Srne, Marina Ljubičića… Uvijek su bili povezani i tradicija se želi nastaviti u obliku te uspješne suradnje ravnopravnih partnera  – kazao je Jerković.

Partrerskom suradnom Hajduk bi pomagao rad omladinske škole NK Neretve gdje bi se pomoć prvenstveno dobila u stručnom radu, edukaciji kadrova, organizaciji kampova, turnira, kao i u obliku raznih pomagala, rekvizita i pomoći održavanja treninga. Ovim bih se odmah podigla kvaliteta omladinske škole i nogometa u Metkoviću.

NK Neretva - NK Hajduk, Kos i Milan

Daljni razgovori o poslovnoj suradnji i praćenjima mladih talenata još slijede, predstavnici Hajduka trebali bi posjetiti Metković, a predstavnici Neretve zatražili su da Hajduk jednom godišnje nastupa u Metkoviću s prvom momčadi.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan na sastanku je kazao da Grad Metković uvijek podržava i vodi omladinske sportske škole te da će i ubuduće podržavati rad s djecom koja žele uspjeti u svim sportovima, pa tako i u nogometu.

Ovom prigodom je Stipe Ilić, legenda metkovskog nogometa i igrač Hajduka, nagrađen za dugogodišnju igračku karijeru u Hajduku i reprezentaciji. U sedam godina u Hajduku je odigrao 250 utamica i dao 10 golova, a uručen mu je dres Hajduka s brojem 219, što je broj službenih utakmica koje je odigrao u Hajduku.

Predstavnici Neretve, gradonačelnik i predstavnici Hajduka razmjenili su prigodne poklone, a zanimljivo je i spomenuti da su Hajdukovci kazali da NK Neretvu smatraju najboljim klubom u ovom području.

REPREZENTATIVKE IZ METKOVIĆA NA PRIPREMAMA U NOVIGRADU

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić na pripremama reprezentacije

Objavljeno prije

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić

Ženskom nogometnom klubu Neretva stiglo je još jedno pravo sportsko priznanje. Prema riječima sportskog direktora Ante Borasa, dvije igračice Neretve, Gabrijela Dugandžić i Ana Bakalar pozvane su u reprezentativni kamp za U-19 koji će se organizira u Novigradu od 5. do 10. siječnja i u čijem će radu sudjelovati mlade igračice iz Hrvatske i inozemstva. Kampom rukovodi izbornik hrvatske vrste Hrvoje Matijević.

Sveznalica 7400xXpx

Gabrijela Dugandžić do sada je bila članicom vrsta U-15 i U-17, a ovo joj je prvi poziv na pripreme za U-19.

Inače, pripreme ŽNK Neretva za drugi dio prvenstva počinju 20. siječnja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije