Ostanimo u kontaktu

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U MARATONU U KAJAKU I KANUU NA MIRNIM VODAMA

Dodijeljene medalje najboljim maratoncima u kajaku i kanuu

Objavljeno prije

Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama danas i sutra se održava u Metkoviću, na kojem sudjeluje 60-ak sportaša iz sedam hrvatskih klubova.

Na stazi od Lučkoga mosta do kraja Šetališta 116. brigade veslaju kadeti (kadetkinje), juniori (juniorke), seniori (seniorke) i veterani (veteranke), predstavnici klubova iz Zagreba, Belišća, Slavonskoga Broda, Hrvatske Kostajnice te Slavonskog Kobaša, pri čemu su danas na rasporedu utrke jednosjeda i jednokleka, a sutra utrke dvosjeda i dvokleka.

Uz predstavnike Hrvatskoga kajakaškoga saveza, predsjednika Marka Ćurkovića i tajnika Branka Lovrića, otvorenju Prvenstva su prisustvovali gradonačelnik Dalibor Milan, pročelnik Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića Ivica Popović te pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković i predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko.

Milan je prilikom otvorenja istaknuo zadovoljstvo što je Metković ugostio najbolje hrvatske kajakaše i kanuiste te podsjetio na veliki sportski događaj koji će se održati 2024. godine.

„Iznimno mi je drago što su danas s nama najbolji hrvatski kajakaši i kanuisti te im želim ugodan boravak u našem gradu i mnogo sportske sreće. Podsjetit ću da smo prije tri godine, u suradnji s Hrvatskim kajakaškim savezom, organizirali Europsko prvenstvo u kajak- kanu maratonu, za što smo dobili same pohvale. Ipak, 2024. očekuje nas još veći događaj – Svjetsko prvenstvo u kajak – kanu maratonu, za koje smo dobili domaćinstvo u konkurenciji s mnogo većim gradovima, poput talijanskoga Milana, Barnaula u Rusiji te kineskog Shaoxinga. U Metkoviću se tada očekuje 1500 sudionika iz 35 zemalja i taj sportski događaj bit će nam velik izazov, kojemu smo itekako dorasli“, kazao je gradonačelnik Milan.

Organizator Prvenstva Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama je Hrvatski kajakaški savez uz potporu Grada Metkovića, Sportske zajednice Grada Metkovića te Veslačkoga kluba Neretvanski gusar.

Dodijeljene medalje najboljim maratoncima u kajaku i kanuu

Predsjednik Hrvatskoga kajakaškog saveza Marko Ćurković dodijelio je medalje najuspješnijim maratoncima u kajaku i kanuu koji su danas u Metkoviću veslali Prvenstvo Hrvatske.

U kategoriji kadeta u kajaku na 5 km zlatnu i srebrenu medalju osvojili su natjecatelji kluba Marsonia, Fran Holjevac i Antonio Pavlešin, a brončanu Leon Potočki iz kluba Belišće. Među kadetkinjama najuspješnije su bile Emanuela Lenac iz Hrvatske Kostajnice, Barbara Vučković iz Marsonije te Mia Stojaković uz Belišća.

U kategoriji seniora u kajaku, koji su veslali 20 km, medalje su pripale natjecateljima kluba Olimpik. Zlato je osvojio Antun Novaković, srebro David Aračić, a broncu Marin Lipovac. U kategoriji seniorki u kajaku, također na 20 km, zlato je osvojila Dunja Lipovac (Marsonia), a srebro Manda Orkić (Olimpik).

U kategoriji juniora u kajaku na 15 km zlatnu medalju osvojio je Domagoj Babić (Marsonia), srebrenu Luka Lipovac (Olimpik), a brončanu Filip Arsenić (Belišće). U kategoriji juniorki u kajaku na 15 km prvo mjesto osvojila je Antonela Orkić (Olimpik), drugo Karla Buhač (Marsonia) te treće Hana Ćerić (Olimpik).

U kategoriji juniora u kanuu na 15 km zlatnu medalju osvojio je Benedikt Kolundžić (Oriolik), srebrenu Jan Kukec (Belišće) te brončanu Bruno Mesić (Belišće). U kategoriji juniorku u kanuu, također na 15 km, zlato je osvojila Ana Funtak (Marsonia), a srebro Andrea Heđeš (Marsonia).

U kategoriji seniora u kanuu na 20 km zlatnu medalju osvojio je Mateo Cvijanović iz Olimpika.

Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu nastavlja se i sutra od 9 sati kada se veslaju utrke dvosjeda i dvokleka.

Organizator je Hrvatski kajakaški savez uz potporu Grada Metkovića, Sportske zajednice Grada Metkovića te Veslačkoga kluba Neretvanski gusar.

RUKOMET

Sin slavnog Slavka, Ivan Goluža potpisao za Metković Mehaniku

Objavljeno prije

Ostalo je još svega 13 dana do početka priprema metkovskih prvotimaca. U klubu kao i posljednjih skoro godinu dana stalno se nešto radi, ovog puta živo je pred dolazak sina našeg najtrofejnijeg rukometaša. Naravno, riječ je o sinu našeg igrača, kapetana, olimpijca i izbornika Slavke Goluže.

Ivan je osamnastogodišnjak potekao iz RK Zagreba, kako voli reći na njegovom rukometnom putu neizbježan je Metković te smatra kako je upravo naš klub najbolji izbor u Hrvatskoj za mladog igrača.

– Prepoznao sam viziju kluba i odlučio da je to najbolja situacija za profiliranje mene kao igrača. Metković je klub u kojem se osjećam kao doma, što i jesam. Nadam se da ću opravdati očekivanja trenera i publike. Dolazim sa voljom i željom za napretkom i siguran sam da ću se boriti za svaku minutu. Posljednjih tjedana za vrijeme ljetne stanke sam u razgovorima sa trenerom i obzirom na dobru komunikaciju s njim ne mislim da se i u ekipi necu dobro snaći, – izjavio je Ivan.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije