Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

HRVATSKI KARATE SAVEZ

Denis Žderić kandidirao se za najviša upravna tijela HKS-a, podržalo ga 11 najmasovnijih klubova iz Dalmacije

Objavljeno prije

Denis Žderić, čelnik Karate kluba Metković kandidirao se za najviša upravna tijela Hrvatskog karate saveza. Kako nam je u razgovoru rekao, podržalo ga je 11 najmasovnijih klubova iz Dalmacije, koji broje preko 700 članova.

O svojoj kandidaturu Žderić je istaknuo:

Završile su kandidature za najviša upravna tijela Hrvatskog karate saveza.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zbog čega sam donio odluku da se kandidiram na tako visoku poziciju u našem savezu?

Naravno kao prvo je pitanje moje matične regije Dalmacije, o tome ne bih na prvu, o Dalmaciji ću onako iz srca kroz koji dan, ove nazovimo kampanje.

Kao prvu temu i možda najveći razlog moje kandidature je osvrt na RAD sa MLAĐIM uzrastima.

Moj matični klub nema seniora, ne zbog našeg rada, jer u mom klubu trenutno ima podosta kadeta, juniora i ml.seniora, već zbog njihovog odlaska na visoka učilišta u druge gradove. Istu sudbinu ima najveći broj klubova saveza, samo nekolicina klubova u savezu svoj rad usmjerava najvećim dijelom na seniore i nije im lako, to je lavovski posao.

I što sam primijetio i što mislim da treba raditi? Ničim nisam pametniji od Vas drugih da bih shvatio da treba nešto pokrenuti, jer sve stagnira.

Seniori su sadašnjost, a mlađi uzrasti i sadašnjost i budućnost. To će biti moja vodilja rada u savezu, uporno se zalagati da se naprave stručni timovi za rad sa mlađim uzrastima, da se planirano po regijama od strane saveza potpomažu lige, šalju stručne osobe na teren, podupiru razni kampovi za pripreme i to ne baš sve na teret djece, jer u savezu ima sredstava i dio treba izdvojiti za rad sa tim uzrastima. Ako nemamo plana sa mlađima, a trenutno nije baš vidljiv, onda putujemo napamet, do sada idemo na krilima klubova, ali pitanje je do kada će klubovi imati snage stvarati kvalitetu sami.

U Dalmaciji a i mnogim regijama dio klubova se organizirao sam i radi trening mečeve, vikend pripreme i to je pokazatelj da se želi raditi i da je potreban samo pokretač koji će to sve aktivirati. Moje skromno mišljenje je da taj pokretač treba biti upravni odbor saveza, jer jedini ima uvid u ono što jesmo i što moramo biti.

Ako uđem u upravni odbor saveza, teme u kojima ću aktivno sudjelovati na sastancima UO i koje ću poticati, biti će rad sa mladima, financiranje toga rada i imenovanje stručnih tijela za rad za mlađim uzrastima i sve ono što sada nemamo. Slušat ću Vaše prijedloge i iste pokušati realizirati.

Jedno je sigurno, a to je da u temama koga treba odstrijeliti, koga treba kazniti, kako njega ili nju uglaviti neću sudjelovati, to Vam obećavam iz srca.

Kad budu takve teme radije ću samo ustati i otići na mjesto gdje bi te teme inače trebalo baciti, skupa sa onima koji ih potenciraju i oduzimaju svima nama dragocjeno vrijeme. I onda ću pustiti vodu onako s guštom, to svi možemo i to nam nitko ne može uskratiti. To je tako jednostavno, samo povučemo konopac i pustimo napokon vodu, da odnose sve što ne valja. Ja sam tako lako već počeo puštati vodu i mnogo mi je lakše, sad je red na Vama.

Pozitiva, međusobno poštivanje, zajedništvo i rad i neće nam biti kraja.
Vaš Denis.

 

ULTIMATE SPORTS GYM

UGYM predstavlja novi grupni trening za djecu ‘Fit Teen’

Objavljeno prije

Rezultati sistematskih pregleda djece u osnovnim i srednjim školama iz godine u godinu pokazuju porast deformiteta kralježnice, prsnog koša i nepravilne posture. Razlog tomu je nekoliko različitih faktora ali ponajviše sjedilački način života i smanjena tjelesna aktivnost.

Zbog svega navedenog, UGYM vam predstavlja novi grupni trening za djecu od 11 do 15 godina pod nazivom Fit Teen. Riječ je o vježbama snage, fleksibilnosti i koordinacije pokreta koje za cilj imaju poboljšanje motoričkih sposobnosti djece i stjecanje navike za tjelesnom aktivnošću.

Program vodi naša Jelena Dragović, fizioterapeut s 19 godina iskustva u radu s djecom s neurološkim poteškoćama te adolescentima s progresivnim oboljenjima kralježnice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pozivamo sve zainteresirane na uvodni sat koji će se održati 3.10.2022. u 19:15h uz obvezno prisustvo jednog roditelja.

Pridružite nam se na treningu i obećavamo dobrom druženju.

Ultimate Sports Gym

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije