Ostanimo u kontaktu

KADA ĆE ISTRČATI IGRAČICE NERETVE?

Čeka se odluka o sudbini ženskih prvoligaša

Objavljeno prije

ŽNK Neretva, član 1.HNLŽ, kao ni ostali ženski prvoligaši još ne znaju hoće li se i kada nastaviti prvenstvo, hoće li se možda utvrditi postojeći plasman i potom odigrati utakmice za prvaka i utakmice za opstanak, ili će se donijeti neka druga odluka.

Kako doznajemo, više bi se moglo znati početkom sljedećega tjedna kada bi se trebali sastati čelnici HNS-a i članovi Nacionalnog stožera Civilne zaštite koji prema procjeni epidemiološke situacije mogli donijeti određene mjere i naputke.

U prvenstvu su preostala još četiri kola. Ako bi se prvenstvo nastavilo trebalo bi odigrati te četiri utakmice te još šest za prvaka i za opstanak, znači ukupno 10.

Nema sumnje da igračicama Neretve kao i svim drugim sportašima u Metkoviću pa i cijelom svijetu nije lako i da ih ubija neizvjesnost. Ipak, zdravlje svih je najvažnije i to je svima jasno.

Inače, sportski tereni mogu se koristiti od 13. svibnja, ali zajednički treninzi i vježbe nisu dopušteni do 10. lipnja, osim za klubove elitnog razreda.

Osim toga amaterski, ali i svi ostali klubovi moraju osigurati uvjete koji su propisani, što nije baš lako napraviti. Zato s aktivnim, zajedničkim radom u Metkoviću nije započeo niti jedan klub.

Igračice Neretve rade kod kuće, onoliko koliko je u takvim okolnostima moguće, pa je razumljivo da to nije ni nalik pravim i potrebnim oblicima rada na terenu ili u dvoranama.

Trener Neretve, Duško Mijoč, otkrio nam je u razgovoru da su sve igračice i dalje članice kluba, bolje reći niti jedna nije najavila odlazak ili neki drugi razlog za napuštanje Neretve. I to je jedna od brojnih dobrih vijesti  koje dolaze iz Neretve u proteklih nekoliko godina.

KK METKOVIĆ VRATITI U ŽIVOT

Košarku treba vratiti u sportsku obitelj Metkovića

Objavljeno prije

Autor

U proteklih nekoliko mjeseci dogodile su se velike promjene u funkcioniranju svjetskog gospodarstva i sporta, tako da će trebati nekoliko godina za oporavak, osnovno vraćanje na nekadašnje razine.

Kad je riječ o sportu u lokalnim okvirima (Metković i dolina Neretve), također su uslijedile velike promjene. Mislimo na prekid prvenstvenih natjecanja, nemogućnost vježbanja, prekide ugovorene suradnje, i ostale promjene u životu klubova i sportaša.

Dva metkovska kluba, NK Neretva i BK Metković, ostali su u Trećoj HNL Jug, odnosno u Prvoj boćarskoj ligi, iako su bili među kandidatima za ispadanje. ŽNK Neretva će nastaviti natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi za žene. Kako se prvenstvo uskoro nastavlja potrebna je opća mobilizacija svih u klubu, kako bi se ekipa uigrala i uspješno nastavila natjecanje.

Ostali sportski klubovi ili udruge vjerojatno brinu iste brige s ciljem da se organizacijski i kadrovski pripreme za nove sezone.

Međutim, u priči o metkovskim klubovima vrlo malo se govori o Košarkaškom klubu Metković, o klubu uspješne sportske prošlosti i tradicije, o klubu u kojemu su nekada igrali poznati košarkaši, a potom uspješni treneri.

Unatoč trajnim problemima oko namicanja sredstava za osiguranje materijalnih uvjeta za rad, taj klub je opstao, dapače, kontinuirano se natjecao i uspješno nastupao.

Posljednju sezonu nije nastupao zbog više razloga, a zdravstvena kriza u svijetu, prolongirala je nove planove za budućnost.

Ključni čovjek KK Metković i istaknuti sportski radnik Nikica Medak, nije nam mogao reći ništa određeno što se klupske budućnosti tiče. Klub je i dalje u mirovanju, stanje se za sada nije promijenilo, a hoće li i kada, teško je reći.

Naše je mišljenje da se košarkaši  nikako ne smiju zaboraviti te da svi sportski radnici u Metkoviću mogu pa i moraju pronaći modalitete novog ustroja kluba te mu omogućiti normalan rad i vježbanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije