Ostanimo u kontaktu

PORAZ OD VARGONA

Boćari Metkovića izgubili možda i odlučujuću utakmicu u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu

Objavljeno prije

Boćari Metkovića izgubili su možda i odlučujuću utakmicu u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu, na svom terenu od Vargona Rijeka, 12:14.

Ne može se reći da se boćari Metkovića nisu borili, zapravo dali su sve od sebe ne bi li konačno nekoga pobijedili, ali nisu uspjeli. Bili su u nekim disciplinama superironi, međutim nedostajalo im je koncentracije u određenim situacijama u kojima su gosti bili na rubu poraza.

Unatoč novom porazu Metkovci ipak nisu izgubili sve izglede za opstanak u Prvoj ligi. Uz dodatan rad i malo sportske sreće mogli bi i u novoj sezoni sudjelovati u prvoligaškom nadmetanju.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije