Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

23.-26. SVIBNJA

Biciklistički izazovi u sklopu Ljubuški Outdoor Festivala 2024

Objavljeno prije

Foto: LJOF 2023.

Biciklistička natjecanja na ovogodišnjem Ljubuški Outdoor Festivalu koji će se održati od 23. do 26.05. provest će natjecatelje kroz predivne krajolike rijeke Trebižat i brda Butorovica.

Vrhunac biciklističkih izazova održava se u nedjelju, 26.05. kada će se održati utrka „Mara 21k“ s početkom u 12:00 sati i utrka „Stipe 40k“ koja započinje u 11:45 sati. Utrka „Stipe“ je nešto zahtjevnija brdska utrka koja velikim dijelom prelazi brdo Butorovicu, dok utrka „Mara“ prati stazu uz rijeku Trebižat i prometnice kroz grad Ljubuški. I jedna i druga utrka spajaju dva vodena bisera – vodopade Kravicu i Koćušu.

U petak, 24.05. i najmlađi imaju priliku sjesti na svoje bicikle i pridružiti se utrci „Mala Mara“ koja će započeti u 17:00 sati  pored vodopada Kravica. Utrka je podijeljena prema uzrastima i održava se u predivnom ambijentu u blizini vodopada Kravica, na središnjem mjestu festivala gdje će najmlađi moći uživati i u dodatnim sadržajima koje nudi LJOF.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Biciklistički klub Ljubuški od samog je početka jedan od organizatora Ljubuški Outdoor Festivala, a za ovogodišnji LJOF najavljuju i poneku novost.

„Ove ćemo godine pokušati napraviti nekoliko zanimljivih izmjena staza u odnosu na protekle godine održavanja LJOF-a, a plan je odvesti natjecatelje utrka ‘Stipe’ i ‘Mara’ na još jednu stazu uz samu rijeku Trebižat u zadnjih par kilometara obje utrke. Što se tiče same kvalitete svake utrke, ove godine podižemo ljestvicu u odnosu na protekle godine, i možemo obećati natjecateljima dobru vožnju a kasnije i dobru zabavu u samom finišu, po čemu je LJOF poznat i jedini u regiji nudi vrhunske utrke uz vrhunsku zabavu, tako da ovim putem pozivamo sve da se prijave na vrijeme i osiguraju svoj startni paket“, poručuju organizatori iz Biciklističkog kluba Ljubuški.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Organizatori ovogodišnjeg Ljubuški Outdoor Festivala su JP Parkovi, Grad Ljubuški, Turistička zajednica Ljubuški, Biciklistički klub Ljubuški, Paragliding Klub Ljubuški, HAK Ljubuški, GSS Ljubuški i Foto Klub Fokus Ljubuški, dok je generalni sponzor festivala Džajić Commerce Ljubuški.

Sve informacije o prijavama za biciklističke utrke i ostale natjecateljske sadržaje LJOF-a možete pronaći na službenoj stranici festivala: www.ljof.ba

NERETVANSKA LAĐA PONOVNO NA VOGALONGI

UL sveti Ilija Metković i ove godine sudjeluje na regati tradicijskih plovila u Veneciji

Objavljeno prije

Udruga lađara sveti Ilija Metković i ove godine sudjeluje na Vogalongi od 17. do 19. svibnja 2024. te tako četvrti put predstavlja neretvansku lađu na najpoznatijoj regati tradicijskih plovila u Veneciji.

– Ove je godine ULSIM u suradnji s Framom Metković, Goranom Matićem i Marijom Tomić Veraja odlučila uz promociju neretvanske lađe promovirati i kulturu kazališta zahvaljujući našim gimnazijalcima i framašima koji će u Veneciji na Campu San Polo izvesti svoju predstavu Pravilnik za brak čija je premijera bila u Metkoviću u prosincu 2023. godine. Ovom suradnjom nastojimo potaknuti očuvanje neretvanske baštine, lađe, i promovirati rad naših mladih framaša, učenika Gimnazije Metković, koji su svojim trudom i dobrovoljnim radom pridonijeli promociji kazališnog života našeg Grada.

Zahvaljujemo našim sponzorima te Ministarstvu vanjskih poslova i Hrvatskoj turističkoj zajednici koja je prepoznala naš rad i svojim donacijama omogućila nam odlazak u Veneciju, – rekao je predsjednik ULSIM, Dalibor Obradović.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije