Ostanimo u kontaktu

BICIKLISTIČKI KLUB METKOVIĆ

Antea Kaleb brončana, mlađim generacijama 12 medalja u 2. kolu XC Zimske lige Dalmacije

Objavljeno prije

U 2. kolu XC zimske lige Dalmacije Stankovci i BK Aks ugostili su Biciklistički klub Metković.

Uz BK Metković, natjecalo se preko 200 natjecatelja. Prvo je na start izašla seniorska ekipa i osvojena je odmah brončana medalja u kategoriji žene, a osvojila ju je Antea Kaleb, dok je u istoj kategoriji Leona Gnječ bila 12.
U kategoriji 30-40 Pero Primorac osvojio je 27. mjesto.

Nakon seniorske ekipe na stazu su izašli malci genijalci i pokupili sve što se moglo pokupiti.
U kategoriji U9 kod cura zlatna je bila Iva Dominiković, srebrna Erika Malezija, brončana Cvita Talajić, a Monika Kuzman odlična peta.
U kategoriji U9 dječaci Antonio Krstičević bio je zlatni, Jure Kuzman srebrni, Vito Prusac peti.

U kategoriji U11 kod cura zlatna je bila Lara Bokšić, srebrna Mara Talajić, brončana Lucija Kuzman, kod dječaka zlatni Mate Krstičević, srebrni David Leontić, brončani Jure Vištica.
U kategoriji U13 Marko Talajić bio je srebrni, a Roko Obšivač peti u kategoriji U15.

‘Što reći nakon ovakvog dana nego bravo za cijelu našu ekipu, ovu našu malu obitelj. Hvala vam što postojite i što nas uveseljavate, ne samo svojim rezultatima, nego i pozitivnom energijom kojom zračite.
Naravno hvala i domaćinima na odličnoj organizaciji utrke i vidimo se za tjedan dana u Posedarju.’ – poručuju iz Biciklističkog kluba Metković.

KK METKOVIĆ VRATITI U ŽIVOT

Košarku treba vratiti u sportsku obitelj Metkovića

Objavljeno prije

Autor

U proteklih nekoliko mjeseci dogodile su se velike promjene u funkcioniranju svjetskog gospodarstva i sporta, tako da će trebati nekoliko godina za oporavak, osnovno vraćanje na nekadašnje razine.

Kad je riječ o sportu u lokalnim okvirima (Metković i dolina Neretve), također su uslijedile velike promjene. Mislimo na prekid prvenstvenih natjecanja, nemogućnost vježbanja, prekide ugovorene suradnje, i ostale promjene u životu klubova i sportaša.

Dva metkovska kluba, NK Neretva i BK Metković, ostali su u Trećoj HNL Jug, odnosno u Prvoj boćarskoj ligi, iako su bili među kandidatima za ispadanje. ŽNK Neretva će nastaviti natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi za žene. Kako se prvenstvo uskoro nastavlja potrebna je opća mobilizacija svih u klubu, kako bi se ekipa uigrala i uspješno nastavila natjecanje.

Ostali sportski klubovi ili udruge vjerojatno brinu iste brige s ciljem da se organizacijski i kadrovski pripreme za nove sezone.

Međutim, u priči o metkovskim klubovima vrlo malo se govori o Košarkaškom klubu Metković, o klubu uspješne sportske prošlosti i tradicije, o klubu u kojemu su nekada igrali poznati košarkaši, a potom uspješni treneri.

Unatoč trajnim problemima oko namicanja sredstava za osiguranje materijalnih uvjeta za rad, taj klub je opstao, dapače, kontinuirano se natjecao i uspješno nastupao.

Posljednju sezonu nije nastupao zbog više razloga, a zdravstvena kriza u svijetu, prolongirala je nove planove za budućnost.

Ključni čovjek KK Metković i istaknuti sportski radnik Nikica Medak, nije nam mogao reći ništa određeno što se klupske budućnosti tiče. Klub je i dalje u mirovanju, stanje se za sada nije promijenilo, a hoće li i kada, teško je reći.

Naše je mišljenje da se košarkaši  nikako ne smiju zaboraviti te da svi sportski radnici u Metkoviću mogu pa i moraju pronaći modalitete novog ustroja kluba te mu omogućiti normalan rad i vježbanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije