Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

PRVENSTVO DALMACIJE U KARATEU

Četrnaest medalja za Karate klub Knez Domagoj

Objavljeno prije

KK Knez Domagoj

Na Prvenstvu Dalmacije u karateu održanom 14. veljače 2016. nastupilo je 18 natjecatelja iz Karate klub Knez Domagoj Metković te osvojilo ukupno 14 medalja.

Zlata u borbama  osvojili su Ana Bebić u kategoriji mlađe učenice +36  i Petar Jeramaz u kategoriji seniori -84. Srebrne medalje u katama ostvarili su Dean Knežić u kategoriji cicibani i Ivan Gujinović u kategoriji učenici te u borbama Ivana Ilić u kategoriji učenice +44, Petra Bebić u kategoriji mlađe kadetkinje -55, Ivan Marević u kategoriji kadeti-70 i Ante Bebić u kategoriji juniori -76. Brončana odličja osvojili su u katama Matej Kljusurić cicibani, Marko Ilić mlađi učenici, Mihaela Marević učenice, Lana Senta učenice i Ivan Bebić učenici, dok je u borbama broncu ostvarila Petra Kljusurić u kategoriji učenice -32.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Još su uspješno po prvi put na Prvenstvu Dalmacije nastupili Bruno Nižić, Lucija Dominiković, Karla Lazarević i Lucija Bebić.

Čestitamo našim karatašima!

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije