Ostanimo u kontaktu

ORNITOLOŠKO DRUŠTVO BRKATA SJENICA

Ozljeđena eja močvarica nakon rehabilitacije ponovno u prirodi

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Brkata sjenica

Foto: Facebook/Brkata sjenica

Pišemo o još jednoj, ne baš lijepoj priči, ali, na sreću, sa sretnim završetkom. Osim ljubitelja ptica koji prate rad Brkate sjenice, ova vijest sigurno će obradovati našeg sugrađanina Antu Šiljega-Bržolu koji se potrudio kontaktirao nas i donio nam ranjenu eju močvaricu.

Ovaj put radi se o mužjaku koji je ranjen u nogu i krilo početkom desetog mjeseca. Pregledom je ustanovljeno da je krilo vrlo malo oštećeno, a noga u butnom dijelu slomljena. U dogovoru i sa uputama Sokolaraskog centra iz Šibenika, ptici smo stavili daščice te imobilizirali nogu. Mogući problem nakon zarastanja kosti može biti obamrlost živaca donjeg dijela noge što se na sreću nije dogodilo i ptica je nakon oporavka puštena na istom mjestu u prirodu. Ptica se hrani miševima, zmijama, žabama, ponekom manjom pticom i čovjeku ne čini štetu pa molimo da se ovu strogo zaštićenu vrstu koja gnijezdi kod nas u broju od deset do petnaest parova ne uznemirava.
Zahvala posebno ide Anti Šiljegu-Bržoli na trudu koji je poduzeo da spasi pticu koja je zbog gladi, budući nije mogla loviti, bila u vrlo lošem stanju i na izmaku snaga.

Brkata sjenica

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije