Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

KAMP ''BRKATA SJENICA''

Kominski đaci saznali sve o prstenovanju ptica

Objavljeno prije

Foto: Brkata sjenica

S početkom nove školske godine počele su i aktivnosti u kampu Brkata sjenica.Tako su u petak gosti u kampu bili đaci iz Osnovne škole Ivo Duganđžić-Mišić iz Komina s učiteljicom Slavicom Medak.

U gotovo dva školska sata, đaci su mogli vidjeti kako izgleda prstenovanje ptica koje se love u ornitološke mreže, saznati zašto se ptice prstenuju i što se sve može dobiti praćenjem podataka nakon prstenovanja. Saznali su i kako zaštititi ptice i njihova staništa i kako čuvati okoliš i sve druge životinje.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Sljedeće druženje đaka s članovima Brkate sjenice bit će u siječnju kad će promatrati ptice koje zimuju na ušču Neretve.

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije