Ostanimo u kontaktu

PRIRODOSLOVNI MUZEJ I UDRUGA BIOM

Djeca izrađivala hranilice za ptice

Objavljeno prije

Radionica, hranilice za ptice 01

U galeriji Gradskog kulturnog središta danas je održana radionica Veliki odmor za ptice na kojoj su djeca izrađivala hranilice za ptice.

Ovo je posljednja radionica za djecu Prirodoslovnog muzeja Metković u 2017., a, uz muzej, organizirala ju je Udruga BIOM.

Ante Kodžoman, stručni suradnik za zaštitu prirode Udruge BIOM i voditelj radionice, kazao je da se hranilice rade kako bi se pticama koje se sele preko neretvanskog područja pružio odmor i hrana.

– Naziv radionice je Veliki odmor za ptice jer smo htjeli školskoj djeci ukazati da ne treba samo njima veliki odmor tijekom školskog dana, nego da i ptice tijekom svoje seobe moraju imati odmor te da je Neretva jedno jako važno odredište u njihovoj seobi gdje skupljaju energiju i hranu. Zbog toga danas radimo hranilice za ptice jer im je zimi teško pronaći izvor hrane. To im možemo olakšati ako stavimo hranlilicu u vrt, na balkon, dvorište, pored vikendice… Tako ptice lakše pronalaze hranu i sjemenke – rekao je Kodžoman.

Djeca su hranilice radila od drveta, a u zahtjevnijim poslovima, kao što je zabijanje čavla, pomagali su im odrasli. Hranilicu su mogli ponijeti kući, a kako je to sve izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

Marija Jeramaz

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije