Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

PRIRODOSLOVNI MUZEJ I UDRUGA BIOM

Djeca izrađivala hranilice za ptice

Objavljeno prije

Radionica, hranilice za ptice 01

U galeriji Gradskog kulturnog središta danas je održana radionica Veliki odmor za ptice na kojoj su djeca izrađivala hranilice za ptice.

Ovo je posljednja radionica za djecu Prirodoslovnog muzeja Metković u 2017., a, uz muzej, organizirala ju je Udruga BIOM.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Ante Kodžoman, stručni suradnik za zaštitu prirode Udruge BIOM i voditelj radionice, kazao je da se hranilice rade kako bi se pticama koje se sele preko neretvanskog područja pružio odmor i hrana.

– Naziv radionice je Veliki odmor za ptice jer smo htjeli školskoj djeci ukazati da ne treba samo njima veliki odmor tijekom školskog dana, nego da i ptice tijekom svoje seobe moraju imati odmor te da je Neretva jedno jako važno odredište u njihovoj seobi gdje skupljaju energiju i hranu. Zbog toga danas radimo hranilice za ptice jer im je zimi teško pronaći izvor hrane. To im možemo olakšati ako stavimo hranlilicu u vrt, na balkon, dvorište, pored vikendice… Tako ptice lakše pronalaze hranu i sjemenke – rekao je Kodžoman.

Sveznalica 7400xXpx

Djeca su hranilice radila od drveta, a u zahtjevnijim poslovima, kao što je zabijanje čavla, pomagali su im odrasli. Hranilicu su mogli ponijeti kući, a kako je to sve izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

Marija Jeramaz

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije