Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
NERA ETWA FEST

OBAVIJEST PROIZVOĐAČIMA AGRUMA!

Na pojedinim lokalitetima vidljiv je jak napad lisnih uši i crvenog pauka agruma, nužno je poduzeti mjere zaštite

Objavljeno prije

Obilaskom nasada agruma na pojedinim lokalitetima vidljiv je jak napad populacije lisnih uši i crvenog pauka agruma (osobito u mladim nasadima).

U ovakvim slučajevima nužno je poduzeti mjere kemijske zaštite insekticidima koji su registrirani za tu namjenu. Podaci o registracijama i dozvolama  sredstva za zaštitu bilja nalaze se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu Ministarstva poljoprivrede na adresi: https://fis.mps.hr/trazilicaszb/

Za suzbijanje lisnih uši  dozvoljeni su pripravci: Closer, Movento, Asset Five, Decis 100 EC, Decis 2,5 EC, Scatto, Demetrina 25 EC, Rotor Super i Vydate 10 L (putem navodnjavanja).

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Pripravcima na osnovi dimetoata ( Rogor 40, Perfekthion, Chromogor, Calinogor) je ukinuta/istekla registracija, dopuštena je primjena zaliha do datuma u polju krajnji rok za primjenu zaliha-30.06.2020. Podsjećamo proizvođače agruma da je

Za suzbijanje štitastih uši (lovorova štitasta uš ,siva štitasta uš agruma ,kineski medič, narančina štitasta uš, narančin crvac) na agrumima registrirani su pripravci: Closer, Movento, Pyxal, Brai, Proximo, Reldan 22 EC uz dodatak okvašivača.

RENT-A-CAR M 740

Štitaste uši mogu se suzbijati i pripravcima na osnovi mineralnog ulja ili parafinskog ulja, trgovačkog naziva : Mineralno svijetlo ulje, Bijelo ulje, Ovipron Top, Promanal neu , Ovitex, Laincoil, insectoil Key, Estiuoil .

Za suzbijanje crvenog pauka i koprivine grinje na agrumima su registrirani pripravci: Kraft 18 EC, Vertimec 018 EC, Vertimec Pro, Zoom 11,Envidor SC 240, Diablo SC, Milbeknock, Shoshi.

Za zaštitu od gljivičnih oboljenja antraknoze (Colletotrichum gleosporioides) i vršne truleži plodova    (Alternaria citri) može se koristiti pripravak na osnovi mankozeba: Dithane DG Neotec .

Sredstva za zaštitu bilja primijeniti prema priloženoj uputi  ili etiketi sukladno registraciji. Upozoravamo na obvezu popunjavanja evidencije primijenjenih sredstava za zaštitu bilja, kao i na pravilno zbrinjavanje prazne ambalaže nakon uporabe.

Ivana Tomac Talajić  dipl. ing. agr.
e-mail: Ivana.Tomac.Talajic@mps.hr

SVEUČILIŠTE U SPLITU

Najava druge po redu konferencije o mediteranskoj poljoprivredi ‘Dalmatinka’

Objavljeno prije

U suorganizaciji sa Sveučilištem u Splitu i timom profesora, različitih studija i njihovih stručnih suradnika, ove će se godine održati drugo izdanje poljoprivredne konferencije „Dalmatinka“, u prostorijama Sveučilišta u Splitu, 1. listopada 2024. godine. Pokrovitelj ove konferencije je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, a očekuje se da će konferenciju otvoriti osobno Ministar Josip Dabro.

Konferencija se održava u dvije tematske cjeline. Cilj je okupiti u prvoj tematskoj cjelini pod nazivom: ”Inspiriramo poljoprivredu, primjeri dobre prakse, mladi, poljoprivreda i mogućosti” učenike završnih godina srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije i Šibensko-kninske županije, njih 230, kako bi ih inspirirali kroz predavanja primjera dobrih praksi.

U drugom djelu programa pod nazivom: ”Strateški koraci hrvatske poljoprivrede” bit će pozvani dionici poljoprivredne zajednice Splitsko-dalmatinske županije,  Dubrovačko-neretvanske te Šibensko-kninske županije.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Jedan od ciljeva ove konferencije je povezati iskusne stručnjake i praktičare, one koji kreiraju poljoprivrednu politiku i naravno mlade poljoprivrednike, predstavnike studentske zajednice koji tek trebaju započeti svoj put u poljoprivredi ili nastaviti tradiciju u jednoj od poljoprivrednih grana.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na broj telefona: 098 417 108, te na e-mail adresu: danijel.koletic@aprioriworld.com.

RENT-A-CAR M 740

Nacrt programa Dalmatinka konferencije 2024

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije