Ostanimo u kontaktu

USVOJENE SVE TOČKE DNEVNOG REDA

Za umirovljenike koji se ne prijave do 10. prosinca nema božićnica, koje su ove godina ipak malo izdašnije

Objavljeno prije

U srijedu, 28. studenoga, s početkom u 17 sati, u galeriji Ustanove za kulturu i sport Metković održana je 15. Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na kojoj je usvojeno svih 6 točaka dnevnog reda.

Donesen je Zaključak o utvrđivanju ostavke članova Gradskog vijeća, Jelica Lazarević je zamijenila Gabrijelu Dragović (HDZ) te Zaključak o utvrđivanju mirovanja mandata člana Gradskog vijeća Andrije Bebića (MOST) i obnašanju dužnosti zamjenice člana Gradskog vijeća Olivije Kljusurić (MOST).

Gradonačelnik je iznio polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika za period od 1. siječnja 2018. godine do 30. lipnja 2018. godine.

Usvojen je prijedlog Odluke o božićnicama za umirovljenike, oni i sa najmanjim iznosom primanja ove godine dobivaju božićnice. Umirovljenici sa iznosom mirovine do 1500 kuna dobit će 300 kuna božićnice, dok će oni sa malo većim primanjima od 1500 do 2000 kuna dobiti božićnicu od 200 kuna.

Važna napomena je da svi umirovljenici koji žele dobiti božićnicu moraju se prijaviti u gradsku upravu najkasnije do 10. prosinca, rok s datumom početka 30. studenog.

Usvojen je i prijedlog Odluke o određivanju vrijednosti boda komunalne naknade, kao i Prijedlog za isplatu dodatne socijalne pomoći ugroženim obiteljima.

Usvojen je prijedlog Odluke o visini naknade za izdavanje dozvole za obavljanje autotaksi prijevoza na području grada Metkovića, u iznosu od 550 kuna.

Sjednicu smo prenosili uživo, pogledajte je u video prilogu ispod.

RASTE POTPORA AKTUALNOJ PREDSJEDNICI

Hrvatske zajednice diljem Europe i svijeta uz Kolindu Grabar-Kitarović

Objavljeno prije

Kako se bliži dan odluke na predsjedničkim izborima, potpora kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović sve više raste. Uz mnogobrojne građane i osobe iz javnog života, koji svakodnevno šalju pisma potpore, svoje videouratke ili daju izjave za Kolinda tv i medije diljem Hrvatske, na adresu Izbornog stožera aktualne i buduće predsjednice stižu i pisma potpore hrvatskih zajednica u Europi i svijetu.

Koordinacija HDZ-a iz SAD-a ističe kako daje punu potporu Kolindi Grabar-Kitarović jer „osluškuje impulse svojeg naroda i njegove suverenističke porive koje će znati kapitalizirati u ovoj završnoj fazi izbora i odnijeti pobjedu u još jednoj Oluji na dobrobit jedine nam domovine Hrvatske”, stoji u priopćenju.

„Imate našu potporu na ovim predsjedničkim izborima, uvjereni smo i znamo da samo Vi možete i znate voditi našu domovinu Hrvatsku”, poručili su i iz Koordinacije HDZ-a Kanada.

Potpora za idućih pet godina na Pantovčaku stigla je i iz Argentine. Koordinacija Hrvatske demokratske zajednice u Argentini izražava bezuvjetnu potporu Kolindi Grabar-Kitarović za drugi krug predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj.

„Gospođa Grabar-Kitarović pokazala je svoju odanost i sposobnost za obavljanje te važne dužnosti te uspjela postaviti Hrvatsku na odličnu poziciju među svim država svijeta. Dala je i snažnu potporu Hrvatima koji žive izvan Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju.

Da je Kolinda Grabar-Kitarović najbolji izbor za Hrvatsku smatraju i Hrvati iz Belgije i poručuju kako se zahvaljujući njezinu petogodišnjem radu za Hrvatsku u svijetu danas zna.

I Hrvati iz Makedonije poručuju da izlaze na izbore 5. siječnja i da njihov glas ide aktualnoj i, kako kažu, budućoj predsjednici.

Hrvati u Njemačkoj, okupljeni u Koordinacijama HDZ-a Baden-Wurttemberga, Bavarske, Srednje Njemačke, Sjeverne Njemačke i Sjeverne Rajne i Vestfalije u svojem se priopćenju najprije osvrću na petogodišnji mandat Kolinde Grabar-Kitarović.

„Zahvaljujemo na svemu što ste učinili u proteklih pet godina za našu državu, kako na unutarnjem tako i na vanjsko-političkom planu. Hrvatska je u posljednjih pet godina napredovala, i gospodarski i međunarodno-politički, te je prepoznat čimbenik u Europi i svijetu. Mnoge inicijative koje ste potaknuli, među kojima se posebno ističe inicijativa Triju mora, svrstale su Hrvatsku među pokretače pozitivnih promjena u Europi. Vaše inzistiranje na zajedništvu domovinske i iseljene Hrvatske, pozivanje na politiku pokojnog predsjednika dr. Tuđmana, koje stalno ističete u svojoj kampanji, dokaz su da ste i sada, u vrlo važnom političkom trenutku, prepoznali što je za hrvatski narod i državu važno”, piše u priopćenju uz poziv svim Hrvatima u Njemačkoj da glas daju aktualnoj predsjednici.

Hrvati iz Austrije i Švicarske također su pismima poslanima na adresu Izbornog stožera pružili potporu Kolindi Grabar-Kitarović i pozvali članove svojih zajednica da u nedjelju 5. siječnja zaokruže broj 2., za snažnu i ponosnu Hrvatsku!

Zoltan Kabok,
glasnogovornik Izbornog stožera

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije