Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DRAGOVIĆ NEOPTEREĆENO O SITUACIJI NK NERETVE

Vinko Dragović: Preuzmite odgovornost i okrenimo stranicu naprijed

Objavljeno prije

NK Neretva, Vinko Dragović

Žao mi je što je NK Neretva službeno izbrisana iz registra, ali bez obzir na pravni oblik,  preživjela je NK Neretva sve pa će i ovu situaciju. U to ne sumnjam. Pravno gledajući stvoriti će se novi subjekt ili udruga te će se Neretva za dvije godine opet naći u trećoj ligi ako tamo kvalitetom pripada. Ali moram priznati, nije mi u fokusu toliko profesionalni nogomet niti je presudno u kojoj će Neretva ligi biti, prepustimo to nogometu, koliko me zanimaju svi uzrasti djece koja treniraju u Neretvi i koji su njezina srž i srce.

Složiti ćemo se da su sve prethodne uprave unatrag 30-ak godina pa i današnja bile svjesne problema u kojem se nalazi NK Neretva a nisu reagirali. Svi su znali da je NK Neretva u blokadi od strane određenih vjerovnika i umjesto da se problemu pristupi od njega se je bježalo. Bilo je lakše probleme pospremiti ispod tepiha i ići linijom manjeg otpora. Bilo je lakše ostaviti neriješene probleme i kreirati paralelni sistem i na taj način funkcionirati. Provjereni hrvatski model koji je uništio i puno više od same Neretve.

Sveznalica 7400xXpx

I to bi tako do vječnosti funkcioniralo da se u međuvremenu nije promijenio stečajni zakon koji je omogućio efikasnije brisanje neaktivnih pravnih osoba i udruga koje se duže vrijeme nalaze u blokadi. Možda je u jednom trenutku to netko i zloupotrijebio ili nije, nebitno je. Ako jest, njima na savjest. Jedino bitno jest da niste ništa učinili da to promijenite i da NK Neretvu maksimalno zaštitite. I onda se problem vratio kao bumerang, a tada je već bilo kasno.

Ono što najviše zamjeram Vama, poštovani gosp. Komazin, jest NETRANSPARENTNOST. Kada ste preuzimali vlast u gradu Metkoviću morali ste znati u kojem se stanju nalazi NK Neretva i znali ste. Vaša obveza je bila obavijestiti i upoznati građane sa trenutnim stanjem, javno prikazati financijske izvještaje i upozoriti javnost na probleme te ih onda uz pomoć svoje pravne službe i rješavati. Imali smo pravo znati jer mi taj klub financiramo. Nitko vam na tome ne bi zamjerio. Ovim pokazujete da je vaša riječ TRANSPARENTNO demagogija i da niste drugačiji od vaših prethodnika koji su radili na isti način.  Druga stvar koju vam zamjeram je NEMAR. Niste vodili računa. Mislili ste da tako može zauvijek, ali zakoni i okolnosti se mijenjaju.

Molim članove Uprave da izdaju službeno izvješće i upoznaju građane što se je dogodilo, što se događa i posebno bitno koji su slijedeći koraci i planovi po pitanju NK Neretve s ciljem da se ova situaciju počne rješavati u pozitivnom smjeru. Mi građani želimo znati! Isto molim i gosp. Petrova te gđu. Ujdur koji predstavljaju ili su predstavljali Grad Metković. Ovo je i njihov problem.

Poštovani gosp. Komazin, upravo zbog ovih činjenica bio bi red a i pokazali biste svoju veličinu i ozbiljnost kada biste kao odgovorna osoba tj. predsjednik kluba koji više ne postoji stavili svoj mandat na raspolaganje i povukli se, te kada biste priznali: da, pogriješili smo, nismo vodili računa, krivo smo procijenili, ali nismo imali zle namjere jer volimo Neretvu i u to ne sumnjajte. I ne sumnjamo. Ali smatramo da NK Neretva može i bolje!

Vinko Dragović
kandidat za gradonačelnika Grada Metkovića
HNS Metković
www.hns-metkovic.com

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije