Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

POLITIČKA NETRPELJIVOST

Uvijek burna sjednica gradskoga vijeća

Objavljeno prije

gv-sjednica

Arhivski snimak

Jutrošnja sjednica Gradskog vijeća u zgradi političkih stranaka bila je, malo je reći, zanimljiva i bučna. Točke dnevnog reda u trenucima su možda i pale u drugi plan, a istaknula su se prepiranja između već poznatih rivala, aktualnog gradonačelnika Bože Petrova i bivšega Stipe Gabrića Jambe. Riješavajući po redu točke dnevnog reda sjednice, zaoštrilo se kada je počela rasprava o gradskom financiranju privatnih vrtića u Metkoviću. Vijećnici Gabrić i Vice Vuica smatraju da je neprimjereno trošiti 100.000 kn s obzirom na stanje u državi i gradu na takvo financiranje privatnog vrtića ako već postoji gradski vrtić. Gradonačelnik Petrov i vijećnica Jakić su objasnili kako je nužno ulagati u predoškolski odgoj kroz privatne vrtiće iz razloga što nema mjesta u gradskome gdje djeca čekaju na listi kako bi bila primljena.  Nadalje, do konflikta je došlo i kod Prijedloga programa održavanja komunalne infrastrukture jer je Stipe Gabrić Jambo prigovorio gradonačelniku da su Gradskoj čistoći uzeli 720 000 kn i 6-7 radnih mjesta. Istakao je kako je za vrijeme njegovih mandata Gradska čistoća bila ugledno i uspješno poduzeće što se, kako kaže, ne može reći i danas. Gradonačelnik Petrov mu je odgovorio kako je tadašnja gradska uprava samo pisala planove koje na kraju nije isplaćivala,otud dugovi od 1,5 do 2 milijuna kuna. U raspravu se uključio i Marin Veraja koji je Gabriću rekao kako nema pravo govoriti da voli svoj grad ako uništava zelene površine tog istog grada, navodeći primjer uništenja dva parka i izgradnje zgrada na tim mjestima. Osjetivši se prozvanim, vijećnik Nikola Oršolić odgovara Veraji kako zna da se njegov prigovor odnosi na Duhansku stanicu te kako je to mjesto tada bilo ruglo grada,a on sa svojom imovinom ima pravo raditi što hoće i graditi što hoće. Osvrnuvši se na sadašnju gradsku vlast rekao je kako im vrijeme prolazi,a nisu učini ništa vidljivo osim videozida koji po noći blješti na raskrsnici i samo se čeka kada će izazvati neku prometnu nesreću. Kao točka dnevnog reda, između ostalih, našla se i ona o  osobnom zahtjevu prema kojem je razriješen ravnatelj Ustanove Športski objekti Metković Oliver Primorac, a na čije će mjesto doći Ivan Ćelić. Tu se također stvorila mala polemika jer je vijećnik Gabrić pitao gdje je nestao Primorac, gdje su ga preusmjerili?

Gradsko kulturno središte je proširilo svoju djelatnost na športsku djelatnost, naziv i statut te je sada Ustanova za kulturu i sport Metković. I ono je izazvalo svađu jer je vijećnik Gabrić rekao kako se ovaj potez odigrao samo da Jozo Bebić dobije otkaz. Na njegovu primjedbu reagirali su i gradonačelnik Petrov i njegovi zamjenici Nikola Grmoja te Katarina Ujdur, zajednički istaknuvši kako je ovaj potez čisto financijske prirode i kako gospodin Bebić nije dobio otkaz, nego mu je samo istekao mandat od 4 godine.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Izvan ovih prepirki i nimalo dosadne i tipične sjednice gradskoga vijeća, vijećnici su uspjeli doći do zajedničkih zaključaka i usvajanja prijedloga koji su bili točke dnevnog reda poput usvajanja proračuna grada, programa socijalne skrbi, programa u kulturi i sportu te ostalih o kojima će te čitati na službenim stranicama grada Metkovića.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije