Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Sjednici nazočili mnogi uglednici iz političkog i javnog života, dodijeljene nagrade laureatima

Objavljeno prije

Svečana sjednica Gradskog vijeća - dodijeljene nagrade laureatima

Uoči Dana grada Metkovića i blagdana Svetog Ilije održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na kojoj su dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima. Pored brojnih uzvanika sjednici su nazočili mnogi uglednici iz političkog života, uz župana Nikolu Dobroslavića bili su svi gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, većina ministara i saborskih zastupnika MOST-a, predstavnica Milana Bandića, te mnogi drugi uzvanici iz javnog, političkog i kulturnog života.

Klapa Sv. Nikola je otpjevala himnu RH, nakon koje je predsjednik Gradskog vijeća Marin Veraja otvorio sjednicu. Nazočnima su se s govornice obratili gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur, župan Nikola Dobroslavić, ministar okoliša Slaven Dobrović, potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak, potpredsjednik Vlade Božo Petrov i na kraju se prisutnima obratio zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nakon prigodnih govora i čitanja pristiglih brzojava, čestitki mnogih uglednika koji nisu uspjeli nazočiti svečanoj sjednici, gradonačelnica Katarina Ujdur je uručila nagrade ovogodišnjim laureatima.

Nagrade su primili:

Sveznalica 7400xXpx
  • Ratko Krstičević i Stipan Borovac nagrađeni su Nagradama za životno djelo.
  • Prof. Draga Nikolić dobitnik je nagrade Narona u području obrazovanja.
  • Dr. sc. Domagoj Vidović dobitnik je nagrade Narona u području znanosti.
  • Hrvatsko starinsko športsko kulturno društvo Narona, sekcija Domagojevi gusari nagrađeni su Nagradom Narona u području kulture.
  • Bariša Ilić nagrađen je Nagradom Sveti Ilija u području ornitologije
  • Ivica Mioč nagrađen je Nagradom Lancarice u području gospodarstva.

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije