Ostanimo u kontaktu

PUCA LI IDEJA TREĆEG PUTA?

Petrina ne vjeruje Petrovu, Grmoja mu poručio ‘ne blatite nas!’

Objavljeno prije

Petrov, Puljak, Petrina i Kovačić

Foto: Facebook

Poslije izjave Stipe Petrine za Indeks.hr:

“Nezavisne liste se mogu ujediniti samo ako odbace Petrova”

– Ne može on meni u srijedu, nakon predizbornog skupa u Omišu, pričati da neće s HDZ-om, a onda dva dana kasnije ide na sastanak s Tomislavom Karamarkom. To je licemjerno. A druga stvar, čovjek sebi dozvoljava veliku slobodu kada objašnjava pobjedu u Ivana Kovačića u Omišu. Ako je on toliko zaslužan za nju, zašto se onda ne pospe pepelom jer je podržao i nezavisne u Hvaru i Dubrovniku koji su doživjeli debakl, – kaže Petrina.

– Šteta je što propada takva dobra ideja koju priželjkujem i koju smo pokušali ostvariti. Vjerujem da bi izlazak svih nezavisnih lista na izbore urodio plodom, ali samo ako bi sve liste odbacile Petrova. Jer moje je mišljenje da on nije nezavisan, – dodaje Petrina.

Slijedila je komunikacija između Petrine i zamjenika gradonačelnika Metkovića, gospodina Nikole Grmoje, koja dokazuje istinitost pisanja Indeksa. Pročitajte što su jedan drugom poručili na Facebook-u:

Nikola Grmoja: G. Petrina, zvali ste me na mobitel i dogovorili smo sastanak. U telefonskom razgovoru ste mi rekli da Vas zanima samo 9. Izborna jedinica a da mi u ostatku Hrvatske radimo što nas je volja. Očito je da vam promjene u Hrvatskoj nisu prioritet što se da iščitati iz ovog teksta na indexu. Nakon uspjeha Kovačića u Omišu ovako istupati i dati za pravo onima koji tvrde da se nezavisni neće ujediniti može samo onaj koga zanima njegova izborna jedinica i ulazak u sabor a ne okupljanje nezavisnih i promjene u Hrvatskoj. I molim Vas da više ne izlazite sa netočnim informacijama o našim primanjima kako biste nas oblatiti. Osobno sam 15 mjeseci obnašao funkciju zamjenika volonterski i odrekao se naknade u iznosu od 74 tisuće kuna, a sada radim za neto plaću od 6800 kn dok je bivši zamjenik imao plaću od 12 tisuća. LP

Stipe Petrina: Točno Nikola točno , čuli smo se telefonom i dogovorili , Ond a mi je Božo u Omišu na pitanje dali izlazite u svim izbornim jedinicam odgovorio :Pa , naravno . I u 9. , onako cinični s e nasmijao i rekao NARAVNO . Dalje nema smisal da prepričavam Nikola , što se tiće plaća , OK možda cifra nije toćna u neto iznosu ali je u bruto iznosu . međutim Nikola vi ste rekli da ćete biti VOLONTER. za vašu informaciju ja sam 13 GODINA VOLONTIRAO i tek kada su se djelatnici USKOKa SPRDALI sa mojim volontiranje uzeo sam plaću od 6180 kn , zato mi je poštovani Nikola smiješno kada mi vi pričate o svojim “gubicima” Pozdravite Božu i želim vam sve najbolje u SVEMU

Nikola Grmoja: G. Petrina, Grad Metković ima jednog profesionalnog zamjenika gradonačelnika i jednog volontera. I ja i druga zamjenica smo na početku volontirali jer je Grad bio dužan zaposlenicima tri plaće. Nikad nismo spominjali volontiranje u kampanji nego smo se na to odlučili zbog situacije u Gradu. Kad smo konsolidirali financije Božo me tražio da dođem u Grad jer uz posao u školi nisam mogao biti 100% na raspolaganju. Pristao sam ali uz zahtjev da mi plaća radikalno sreže. A to što Vam je Božo rekao i kako ste shvatili ne znam..znam samo da mene osobno ne zanima Sabor kao ni Božu nego okupljanje nezavisnih i ulazak većeg broja kvalitetnih ljudi u Sabor koji će moći nešto promijeniti. Istupi poput Vašeg takvom projektu mogu samo štetiti.

Očito je da se prije parlamentarnih izbora strasti rasplamsavaju, borba za vrh liste garancija je za ulazak u Sabor. Koja je pozadina ovako grubih riječi upućenih Petrovu od strane Petrine. Da li se Petrina osjetio ugroženim u 9. izbornoj jedinici, i što ga je zasmetalo na Petrovom javnom govoru u Omišu? Velike stranke često spominjane iz usta obojice sigurne ne stoje niti će stati postrani, te su vjerojatno pustile da se stvari unutar hipotetski predstavljenog Trećeg puta odvijaju na način samouništenja. Da li doista nekima smeta Petrovov samouvjereni nastup? Zamjenik gradonačelnika Metkovića Nikola Grmoja gorljivo brani ideju razbijanja ping – pong izbora, između HDZ-a i SDP-a, i žestoki je zagovornik nezavisnih lista. Hoće li rasti apetiti unutar MOST-a? Jedno je sigurno, Božo Petrov se uspio nametnuti hrvatskoj javnosti, a očito to izaziva jal mnogih. Može li ovokav razvoj situacije posvađati Petrova i Grmoju? Puno je pitanja na koje ćemo vjerojatno uskoro dobiti odgovor. Nama jedino preostaje, pošto  nismo Nosterdamusi, pratiti kako će se priča odvijati i da vam je istinito prenesemo.

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije