Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

NOVA GRADSKA INICIJATIVA

Metkovska pjaca se budi, donosimo priopćenje za javnost

Objavljeno prije

Metkovska pjaca

Mnogi građani se vjerojatno pitaju što znače plakati s upitnikom i natpisom ‘DOLAZIMO!!’, koji su proteklih dana oblijepljeni po gradu Metkoviću. Moramo priznati da smo i mi dvojili dok nam na adresu nije stiglo priopćenje za javnost.

Naime, radi se o građanskoj inicijativi, kako navode, sastavljenoj od građana s obje strane grada Metkovića, koji sebe nazivaju Metkovska pjaca. U priopćenju stoji, nisu ni HDZ, ni HSS, a pogotovo SDP, već kažu ‘Pjaca Metković’. O imenima će nekom drugom prilikom, iako ističu da su poznati većini građana Metkovića.

Glavni motiv priopćenja im je nezadovoljstvo stanjem u gradu, te navode:

– Od perspektive mladih nema ništa, starija populacija, ona u dobi od 35 – 50 godina, također je u krizi, a sve što vidimo je skup penzionera na velikoj rivi kod topa. Ne slažemo se s trenutnom politikom Grada Metkovića, jer su građani grada Metkovića zanemareni na uštrb visoke politike i osobnih ciljeva. Ogorčeni smo što dužnosnici Grada više vode brigu za grad Vrgorac, za Omiš, za Sinj,… dajući potporu na izborima ovim ili onim strankama. Nedopustivo je da se ime građana grada Metkovića miješa u politike tih gradova, jer za to nisu izabrani, jer im nijedan Metkovac za to nije dao dopuštenje. Budite sigurni da nećemo dopustiti raznim emisarima da podučavaju nas Metkovce kakvi trebamo biti, kako se trebamo ponašati i za koga trebamo glasati. Jer svi ti gradovi i gradići mogu biti sjena nekad ponosnog i najhrvatskijeg grada Metkovića. Nekada su svi u Metković išli na procesije, i Vrgorac i Kardaljevo, pardon, Ploče. Zato će ‘Metkovska pjaca’, zasad sa svojih 750 simpatizera, budno motriti da Metković ne izgubi dušu, ako treba i na lokalnim izborima 2017. godine. Jer još jednom ponavljamo, nismo mi ni HDZ, ni MOST, ni HSS, a pogotovo nismo SDP.

U potpisu, Metkovska pjaca.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije