Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine

Objavljeno prije

U utorak je u Velikoj vijećnici održana konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine, a potom i Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Dubrovačko-neretvanske županije.

Zamjenica župana Žaklina Marević pozdravila je novoizabrane vijećnike, zahvalila na dosadašnjoj suradnji i izrazila uvjerenje kako će se uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti s novokonstituiranim vijećima.

Sjednicom Vijeća srpske nacionalne manjine Dubrovačko-neretvanske županije predsjedavao je Milorad Vukanović, koji je i izabran za predsjednika Vijeća, dok je za zamjenicu predsjednika izabrana Danijela Vuković, a oboje su tajnim glasovanjem na dužnosti izabrani jednoglasno.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Za predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Dubrovačko-neretvanske županije izabran je Orhan Zubčević, za zamjenicu Žeraldina Krvavac, također jednoglasno, a sjednicom je do izbora predsjednika predsjedavao Esad Čustović.

Inače, izbori za vijeća nacionalnih manjina održavaju se svake četiri godine, ovogodišnji izbori održani su 5. svibnja, a za područje Dubrovačko-neretvanske županije, osim navedenih vijeća, izabran je i predstavnik crnogorske nacionalne manjine Ratko Jovović.

Sveznalica 7400xXpx

ZDRAVSTVO

Dr. Nikica Hajvaz odgovorio ravnatelju Doma zdravlja Metković, g. Vjekoslavu Čuvalu

Objavljeno prije

Gradski vijećnik dr. med. Nikica Hajvaz odgovorio je ravnatelju Doma zdravlja Metković, g. Vekoslavu Čuvalu na jučer objavljeno priopćenje, koje se odnosi na navode dr. Hajvaza izrečene na 16. Sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića, koju smo prenosili uživo.

Priopćenje dr. Hajvaza prenosimo u cijelosti:

Dragi sugrađani, ja kao gradski  vijećnik uz svoje kolege sa liste dužan sam upozoravati, kritizirati i tražiti odgovore od Gradonačelnika i ostalih službi grada Metkovića, na problematiku koja zanima građane i na koju nas oni upozore.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Postavljajući pitanje i upoznajući vijećnike sa tužbom 97 djelatnika DZ za neisplaćene dodatke na plaču 6%,  te druge  tužbe djelatnika na neisplaćene dodatke od 4%, dobio sa odgovor od gradonačelnika Milana, uz nazočnost i predsjednika UV DZ gosp.Bebića, da će razgovarati sa ravnateljem da se ide nagodbu sa djelatnicima.

Upozorio sam ih  i na sporost u pripremi prostora DZ za montažu CT aparata, čiji je natječaj završen.

Sveznalica 7400xXpx

Danas se u medijima javio ravnatelj DZ Metković, gosp. V. Čuvalo sa svojom infantilnom kritikom mene i moga rada, a koja najviše govori o njemu samome.

“Žaba vidjela da se konji kuju pa i ona digla noge”. On mene proziva zbog mojih pitanja na GV, a preko nazočnih Gradonačelnika i predsjednika UV. Eto koliko  ih poštuje.

Toliko se zaigrao i uživio u svoju ulogu ravnatelja da samostalno ignorira odluke UV i Skupštine županije o dozvoli za isplatu zaostataka, te je gurnuo djelatnike kao i dva člana UV, da tuže svoj DZ.

Ti isti djelatnici njemu zarađuju plaću, a on ne želi njima isplatiti zarađeno i zakonom zajamčeno.!! Koji moralni i ljudski ponor.

Izgleda da će on početi davati i dozvole vijećnicima gradskog vijeća za nazočnost sjednicama. Sastav GV će ovisiti o raspoloženju gosp. Čuvala, ali još se ne zna šta će biti kada se opet bude naslikavao  po Španjolskoj kao priljepak zdravstvenim djelatnicima. Dok je on tamo kolege i ja mu zarađujemo plaću, jer njegova plaća nije ugovorena sa HZZO-om.

Meni je ispod časti i digniteta moje struke, te svih vrijednih zdravstvenih djelatnika DZ, uopće polemizirati sa ovakvom osobom, od koje imam više staža  u zdravstvu nego on godina života, ali kao gradski vijećnik imam obvezu i dužnost upoznati sugrađane o aktualnim problemima zdravstva u Gradu.

Zdravstvo u Metkoviću je politika. Da sam u pravu govori i činjenica da je on, po struci bankar, bez ikakvih kompetencija za zdravstvo, nakon neuspjelo izleta na direktorsko mjesto NK Neterve, postavljen za ravnatelja DZ od politike grada Metkovića na čelu sa gosp. Milanom. On je još jedan njihov umišljeni, profesionalni uhljeb, bez pedigrea.

Ostali domovi zdravlja u županiji na čelu ustanova imaju zdravstvene djelatnike, samo Metković ne. Čista politika, ali politika koja negativno utječe na standard  i kvalitetu  zdravlje  Vas i Vaših najmilijih.

Upravljanje zdravstvom u našem gradu je stavljeno u ruke osobi bez zdravstvene stručnosti, visokog mišljenja o svojim sposobnostima, bez imalo upravljačkog i menadžerskog znanja.

Nestručnim i nezdravstvenim osobama se prepustilo  upravljane sadašnjim i budućim zdravljem naše djece, roditelja ,baka i djedova….

Ovaj grad nema  nikakvu strategiju razvoja zdravstva, planove razvoja, planove školovanja kadrova, planove  politike zapošljavanja mladih , njihov ostanak u gradu, proširenja djelatnosti…

Dragi sugrađani; Tko Vam je liječnik? Jeste li zadovoljni zdravstvenom brigom i zdravstvenom uslugom u DZ? Znam da niste, samo neki to ne smiju javno reći..

Prepustili su zgradu bivšeg Suda  bolnici Dubrovnik, a sada ista ide ruke države, dok DZ mora ugurati CT aparat u postojeći prostor Rtg. i Uzv kabineta. Zašto nije ostala vlasništvu DZ? 30.03.2023. se znalo da CT dolazi u DZ, a tek jučer došao neki ing. da predloži idejno rješenje. Šta je to 8 mjeseci nerada!

Gosp. Čuvalo je dao novi UZV aparat Dnevnoj bolnici, bez naknade i bez pitanja nas koji s tim radimo, te sada mi moramo moliti Bolnicu Dubrovnik da radimo jednom tjedno na svom  UZV aparatu, kako pacijenti ne bi više čekali na UZV preglede.

Javno tražim da nam se vrati naš UZV aparat!!

Već nekoliko mjeseci ga upozoravam da treba povećati limit pregleda RTG.i UZV kabineta kako pacijenti ne bi čekali na preglede, ali ništa.

Već nekoliko mjeseci tražim da se ugovore nove usluge (dopleri krvnh žila, karotida, i sl. pretrage) da se mogu fakturirati i naplatiti, ali ništa Pacijenti i dalje čekaju, a DZ gubi novac.

Samo pregledi Doplera su za 6-8mj. mogli zaraditi iznos za zaostatke plaća!!

Prije dva dana naručio sam gel za UZV od službe za nabavu. Danas dobivam odgovor da će gel biti naručen tek u utorak, jer se samo utorkom naručuje… Dragi sugrađani da znate, da ako nestane lijekova u DZ čekajte utorak! Da li će UZV raditi slijedećih dana, ne znam.

Neću spominjati stanje voznog parka tj sanitetskih vozila, pokvarenog agregata, rampe, obustave radova na solarima već prvi dan od strane nadzora itd..itd..

Sposoban ravnatelj uz podršku politike po vertikali može za Metković puno napraviti, ali on opet u ništa.

Zašto se iz Metkovića ide na sistematske preglede u Split, Dubrovnik ili Vrgorac?

Zašto se heliodrom pravi u Opuzenu, a ne u Metkoviću?

Izgleda da im vertikala prema Zagrebu nema glavu ili nisu sposobni uspostaviti kontakt sa ministarstvom HZZO-om, prijateljima našega grada i sugrađanima u Zagrebu koji mogu pomoći.

Naši sugrađani, saborski zastupnici MOST-a, gosp. Petrov i Grmoja su se već angažirali da riješe dio ovih problema, jer vole svoj grad, rade za njega, a ne paradiraju i ne naslikaju se u svakoj banalnoj prigodi.

Dragi, sugrađani stojimo Vam na raspolaganju za sva Vaša pitanja, /koja se bojite javno izreći/ i pomoć koju Vam ja  i moje kolege vijećnici možemo pružiti.

dr.med. Nikica Hajvaz, gradski vijećnik

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije