Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

PITANJE KOMUNALNOG OTPADA

Jambo: Metković bi mogla zadesiti sudbina Napulja

Objavljeno prije

Stipo Gabrić Jambo

U priopćenju građanima, predsjednik GO HSS-a Stipo Gabrić Jambo se osvrnuo na problem kupljenja komunalnog otpada koji se od tri puta tjedno smanjio na kupljenje jednom tjedno te poseban problem odlagališta komunalnog otpada Dubravica koji je došao do maksimalnog kapaciteta. U nastavku prenosimo sažetak priopćenja.

 Prije dvije i pol godine Gradsko vijeće Grada Metkovića je komunalnom poduzeću Čistoća Metković d.o.o. omogućilo povišicu cijena što je u 2013. godini rezultiralo sa dobiti od 1.200.000 kuna, u 2014. godini sa, također,  preko milijun kuna dobiti, tako da komunalno poduzeće Čistoća Metković d.o.o. ima dovoljno sredstava.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Kante koje su podijeljene trebao ih je kupiti Fond i Grad Metković a ne komunalno poduzeće Čistoća, jer je to obaveza Grada. Međutim, vjerojatno je Grad izvršio pritisak i onaj dio koji je trebao platiti Grad platilo je komunalno poduzeće Čistoća.

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeće Grad Metković je smanjio sredstva Čistoći za 800.000 kuna kada su u pitanju zelene površine i uređenje javnih i zelenih površina, i to jedno ozbiljno umanjenje, dakle, od milijun i pol, koliko su im trebali dati, oduzeli su im polovicu.

Sveznalica 7400xXpx

Ljudi su dobili kante koje nisu adekvatne, građani ovoga grada bi trebali razvrstavati komunalni otpad, svaki kvart bi trebao imati zelene otoke kako bi se otpad mogao razvrstavati na plastiku, staklo, biljni ili svaki drugi otpad koji zakon nalaže, međutim, uprava Čistoće je našla jedno solomonsko rješenje, pokrili su 50% domaćinstava s kantama za smeće i smanjili odvoz otpada na jednom tjedno, a sve kako bi zakrpali nastalu rupu u proračunu.

Moram naglasiti da te kante nisu adekvatne ni volumenski i sada kada udare visoke temperature to će biti neizdrživo. Mislim da će grad, kada je u pitanju smeće,  više sličiti na Napulj, a svi znamo što se dogodilo u Napulju prije nekoliko godina.

Ugrožen je standard građana Metkovića i smatram da građani trebaju izvršiti pritisak da komunalno poduzeće Čistoća zaposli više ljudi, jer za to ima sredstava, kako bi se vratio odvoz komunalnog otpada na dva ili tri puta tjedno, kako je to nekada i bilo.

Poseban problem je naše odlagalište komunalnog otpada Dubravica na Svetom Anti. Moram naglasiti da je bivša gradska vlast učinila sve da riješi pitanje komunalnog otpada u gradu Metkoviću, i da je naše odlagalište Dubravica jedino odlagalište otpada u Dalmaciji koje ima lokacijsku dozvolu i zadovoljilo je sve standarde koji su potrebni za saniranje komunalnog otpada. Nova gradska uprava je trebala nastaviti započeti posao, raspisati natječaj za drugu fazu sanacije, a na tome ni Grad niti gradsko komunalno poduzeće Čistoća ne rade ništa. Praktički naše odlagalište, naš Sveti Ante je došao do maksimalnog kapaciteta i mislim da će se vrlo brzo grad Metković naći u jednom velikom problemu gdje odlagati komunalni otpad.

Nova gradska uprava ne brine o ničemu i nikomu, samo brinu o svome rejtingu, a kada je u pitanju uređenje Grada, i ono za što je gradska uprava zadužena, apsolutno ne rade ništa. Standard jednoga grada se mjeri uređenjem grada, zelenilom u gradu, čistoćom grada i kupljenjem komunalnog otpada, i mislim da su tu, i komunalno poduzeće Čistoća Metković i gradska uprava zakazali 100% te smatram da smo po tom pitanju blizu jednog kaotičnog stanja. Stoga sam, s pravom, mišljenja da komunalno poduzeće Čistoća Metković d.o.o. treba biti neovisno od gradske vlasti, pa iako mu je Grad osnivač.

Smatram da nam je ugrožen standard i da građani trebaju izvršiti pritisak kako ne bi došlo do jednog zaista ozbiljnog problema.

Kompletno obraćanje Stipe Gabrića Jambe pročitajte na stranicama GO HSS-a Metković.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije