Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
NERA ETWA FEST

PRIOPĆENJE HSS-a

Izvješće o izvršenju proračuna za 2013. dokazuje kako Božo Petrov i suradnici obmanjuju javnost

Objavljeno prije

gradska-uprava-metkovic

Uoči današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Metkovića, na kojoj je prva točka Dnevnog reda Izvješće o izvršenju Proračuna od 1. 1. 2013. do 31. 12. 2013., gradski vijećnik HSS-a Stipo Gabrić Jambo javnosti upućuje priopćenje u kojem potkrepljuje njegove dosadašnje tvrdnje koliki je bio stvarni dug Grada Metkovića i koliko je duga nova vlast uistinu vratila. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nakon što sam još u siječnju ove godine, reagirajući na obmane koje je nova gradska uprava Grada Metkovića iznijela na konferenciji za novinare tvrdeći da su dug Grada Metkovića smanjili za 6,5 milijuna kuna, iznio argumente koji to opovrgavaju, danas ponovno tvrdim da Božo Petrov i njegovi suradnici lažu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Još tada sam govorio da niti je nova gradska vlast naslijedila dug od 17,5 milijuna kuna, a kako tvrde, niti su za samo sedam mjeseci vratili 6,5 milijuna tog imaginarnog duga.

U sazivu sjednice Gradskog vijeća, koja se održava danas, stoji kao prva točka Dnevnog reda Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Metkovića od 1.1. 2013. do 31.12. 2013. Iz priloženih materijala jasno je svakom, pa čak i onome tko nije vičan brojevima, da je ukupan manjak prihoda iz 2012. godine iznosio 7.056.322,93 kn, a što je znatno manje od onog sto gradska vlast tvrdi već mjesecima. Također, iz istih je materijala zaključno vidljivo da ukupan manjak prihoda 2013. godine iznosi 5.812.863,47 kuna. Jednostavnom matematičkom operacijom dolazimo do toga da je dug grada Metkovića smanjen za tek nešto vise od milijun i 200 tisuća kuna, a ne 6,5 milijuna, kako tvrdi gospodin Petrov.

RENT-A-CAR M 740

Kada je nova gradska vlast izišla u javnost tvrdeći da su vratili velik dio nasljeđenog duga, mnogima je i tada bilo jasno da se štednjom ne može uštedjeti niti za iznos mjesečnih plaća, a pogotovo milijuni kuna, no Božo Petrov je ustrajao u farsi smanjivanja plaća, ukidanja sufinanciranja udruga i ostalih populističkih mjera koje nisu nikome donijele ništa dobro. Proteklih deset mjeseci radili su sve da ništa ne naprave, a i one odluke koje su donijeli su nam više naštetile nego pomogle. Tako su „uštede” koje je uvela nova vlast rezultirale time da su brojni građani zakinuti za elementarne potrebe, a grad Metković je izgubio jako, jako puno. Sramotna je i protuzakonita bila odluka nove gradske vlasti da DVD-u Metković, kojemu je u Proračunu za 2013. bilo namijenjeno 400.000,00 kuna, ne daju niti jednu jedinu kunu! Smanjene su i stavke koje se odnose na socijalno najosjetljivije grupe – socijalno ugrožene obitelji i učenike i studente, kojima je smanjena stavka sufinanciranja prijevoza. Značajno su smanjena ili u potpunosti ukinuta davanja udrugama građana i kulturnim manifestacijama, a što dodatno osiromašuje društveno-kulturni život Metkovića. Potezi su to koji su u konačnici donijeli tek nekoliko desetaka tisuća ili koju stotinu kuna uštede, a našim su sugrađanima uvelike negativno utjecale na svakodnevni život. Ono sto također smatram sramotnim je i značajno smanjivanje stavki koje se odnose na održavanje i izgradnju komunalne infrastrukture, pa se pitam hoće li se na ovaj način vise ista u gradu Metkoviću izgraditi ili dovršiti. Primjerice, za popravak oštećenja na kolnicima bilo je predviđeno 100.000,00 kuna, a ostvareno je samo 6.331,25 kuna. Za popravak nogostupa i zamjenu rubnika planirano je 40.000,00 kuna, a nije potrošena niti jedna kuna, a isto je toliko potrošeno i za preinaku rubnika za potrebe invalida, a za sto je bilo planirano 10.000,00 kuna.

Drage Metkovke i Metkovci, poštovana javnosti, nakon ovako čistih i jasnih podataka, ja vas pitam – je li istinu govorio Božo Petrov ili sam je govorio ja? Ne radi se ovdje ni o kakvim političkim prepucavanjima, a jos manje o netrepeljivosti različitih struja. Ja se time ne bavim i to nikada nisu moji argumenti. Radi se o tom da je Božo Petrov sa svojim suradnicima obmanuo cjelokupnu metkovsku javnost, ali i šire.

Manipulirajući brojkama i statistikom Božo Petrov je, sada zaključujem, očito miješao pojmove podmirivanja dugovanja i izmirivanja tekućih obaveza Grada Metkovića. Pitam se isto tako kako je moguće iznositi tako važne podatke o poslovanju Grada Metkovića bez ijednog dokumenta koji to potkrepljuje i zašto se nitko od medija i svekolike javnosti nije zapitao gdje su dokazi o dugu od 17,5 milijuna kuna i povratu od 6,5 milijuna kuna. U dokumentaciji koja danas ide pred vijećnike Gradskog vijeća Metkovića takvi podaci ne postoje.

Uz brojne štetne odluke koje je ova gradska vlast posljednjih mjeseci donosila, a na što sam često upozoravao javnost, ovakav način vođenja grada nije održiv, a Metković vodi u ponor apatije i sve težih životnih uvjeta.

Mr.sc. Stipo Gabrić, v.r.
Gradski vijećnik i predsjednik GO HSS Metković
Predsjednik ZO HSS Dubrovačko-neretvanske županije

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije