Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

HDZ DNŽ PREDSTAVIO KANDIDATE ZA LOKALNE IZBORE

Dalibor Milan: Krećemo srčano kako bismo vratili HDZ u Metković, tamo gdje mu je oduvijek bilo mjesto

Objavljeno prije

Dalibor Milan, Andrej Plenković, Damir Raič

U prisutnosti predsjednika stranke, Andreja Plenkovića, u utorak je u Dubrovniku HDZ predstavio kandidate s područja Dubrovačko-neretvanske županije za načelnike, gradonačelnike i župana na predstojećim lokalnim izborima.

Sveznalica 7400xXpx

Pozdraviviši stranačke kolege, kandidat za gradonačelnika Metkovića, Dalibor Milan, tom se prilikom obratio riječima (video):

– Krećemo srčano kako bismo vratili HDZ u Metković, tamo gdje mu je oduvijek bilo mjesto. U HDZ-u više nema alibi kandidata, danas HDZ igra samo na pobjedu, bez obzira na političke protivnike. Često sam slušao svoje sugrađane koji govore kako nisu zadovoljni načinom na koji se vodi Metković jer je u našem gradu postalo važno tko je čiji, a ne tko što zna. Koga se bojimo? Kome se to ne želimo zamjerati. Ne želim više uzmicati! Kad je Most pobijedio, ljudi su očekivali nešto bolje, ali nismo dobili ništa jer smijeniti i zamijeniti ljude ne znači voditi Grad. Nekima je vlast u Metkoviću postala odskočna daska za odlazak u Zagreb. Aktualna vlast je podijelila građane, a naša opcija nije – zavadi pa vladaj, naglasio je Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na predstojeće lokalne izbore osvrnuo se i HDZ-ov kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, istaknuvši kako su u demokraciji izbori ispit za sve političare koji se polaže pred biračima.

– Taj ispit je za nas 21. svibnja na lokalnim izborima i za njega je potrebno pripremiti što smo radili do sada, s kakvim programom idemo za naredno razdoblje i s kojim ljudima obećajemo da ćemo program ostvariti. Uvjeren sam da ćemo 21. svibnja pobijediti i za županiju i za sve gradove i općine. Posebno će bit slatka pobjeda u Gradu Dubrovniku i gradu Metkoviću. – rekao je Dobroslavić.

Naglasio je kako su iza njega dva vrlo uspješna mandata.

– Nismo išli s populizmom i demagogijama, nismo pravili predstave i cirkuse, borili smo se za vitalne interese ovog područja. Kad smo mi govorili Pelješki most oni su govorili “iluzija za budale”. Kad smo mi govorili regija oni su govorili “pa možemo mi i sa Splitom”. Kad smo mi govorili da autocesta prolazi našim zaleđem oni su govorili pa možemo mi preko Trebinja do Zagreba. Kad smo mi govorili ne damo škoje, Milanović je govorio “pa neće nas dva kamena posvadit s BiH. – kazao je između ostalog Dobroslavić.

Istaknuvši kako mu je posebno drago što je u Dubrovniku predsjednik HDZ-a Andrej Plenković svojim je stranački kolegama kazao kako su sastavili sjajan tim za izborno natjecanje.

– Mislim kako ste sastavili sjajan tim jer riječ je o ljudima koji su mješavina i iskustva, i mladosti. HDZ gradi nove ljude za budućnost Hrvatske na najkvalitetniji mogući način i to pozdravljam. U ove lokalne izbore idemo s vrlo čvrstim ambicijama. Svaki novi izbori su novi test, a jedina prava anketa bit će ona 21. svibnja. Praktički gotovo svuda idemo samostalno na lokalnim izborima. Svi smo svjesni vlastitih potencijala i snage. Za Dubrovačko-neretvansku županiju je posebno važno da svi naši kandidati i kandidatkinje stave fokus na tri temeljna pitanja, a to su prometna povezanost, poljoprivreda i turizam koji se tiče svakog rada ove županije. S obzirom da sam i ja na pola domaći, obećavam doći još koji put tijekom kampanje u Dubrovnik. – rekao je Plenković.

Foto-galerija: Dubrovnik Press

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Sveznalica 7400xXpx

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije