Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

PONUĐENO RIJEŠENJE ZA POS-ovu STANOGRADNJU

Dalibor Milan: Stanovi se trebaju ponuditi u najam s pravom prvootkupa, jer mnogi trenutno nisu kreditno sposobni a kupili bi stan

Objavljeno prije

Dalibor Milan

Program izgradnje POS stanova u Metkoviću iniciran od strane Most-a trenutno je zalutao u slijepu ulicu. Dana 1. i  2. ožujka 2017.g. predstavnici APN su pozvali osobe sa liste prvenstva koju je utvrdio Grad Metković ( 82 kandidata ).

Prema dostupnim informacijama tek svaka peta osoba sa liste prvenstva odlučila se za predugovor, a što čini svega 30 % od ukupne količine stanova koji se grade. Predugovor u konačnici ne znači i sigurno zaključenje ugovora.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Startnu cijenu od 1.046.- € / m2 površine stana, Most je odlukom Gradskog vijeća Grada Metkovića o financiranju komunalnog doprinosa za zgradu POS-a u protuvrijednosti od 51,64 € / m2 površine stana smanjio na 994,36 € / m2.

Na žalost odluku su donijeli, a da sredstva nisu ni osigurali u Proračunu Grada Metkovića za 2017.g., ( radi se o iznosu od cca. 1.500.000 kn ), zbog vlastitog debakla, a ne zbog dobrobiti građana, jer je zavladala panika zbog nedostatka zainteresiranih kupaca za predugovore.

Sveznalica 7400xXpx

Bez obzira na pokušaj sadašnjih lokalnih vlasti da pokušaju kontrolirati štetu iz POS programa u Metkoviću, većini kupaca su ti stanovi i dalje nedostižni zbog visoke cijene i vlastitog učešća u protuvrijednosti 15 % od vrijednosti stana (cca. 8-10.000 €).

Ja, kao budući Gradonačelnik Grada Metkovića, zatražiti ću od APN-a da se program POS-a u Metkoviću revidira, te da se postupi sukladno Zakonu o POS-u i Pravilnika o najmu nekretnina iz programa društveno poticajne stanogradnje. ( NN 57/2015 )

  • Umjesto kupnje stanovi moraju se ponuditi građanima Metkovića i u najam, koji su za to zainteresirani, a pogotovo onima koji trenutno ne ispunjaju uvjete da su kreditno sposobni za kupnju stana, a u perspektivi ga žele i hoće kupiti,
  • Visina najma ne bi smjela biti veća od 20,00 kn mjesečno po m2 površine stana ( za stan od 60 m2 iznos najamnine bi se kretao do 1.200,00 Kn ), sa mogućnošću da građanin može otkupiti taj stan kada bude u mogućnosti i ako bude htio, a plaćena najamnina do tada bi im se uračunala tj. za taj iznos bi se smanjila cijena stana.

Na ovaj način mladi ljudi ne bi bili u okovima 30 godišnje kreditne obveze, a čime bi na početku svog životnog puta već bili ograničeni u svim daljnjim odlukama, kako profesionalnim tako i obiteljskim. Ponudilo bi im se rješenje stambenog pitanja uz manje stresa, manje ograničenja i više alternativa.

Ja nudim konkretna rješenja građanima Metkovića, za njihovo dobro i za napredak ovog grada, a ne obećanja.

DALIBOR MILAN

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije