Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU

Učilica Metković pojačala svoj kadar – uz matematiku od sada i pripreme iz hrvatskog, engleskog i kemije!

Objavljeno prije

Učilica Metković je pojačala svoj kadar, u pripremama za državnu maturu, profesoru matematike Anti Dodiku, pridružili su se i profesori hrvatskog, engleskog i kemije.

Podsjetimo se, Učilica je projekt grupnih priprema za državnu maturu baziran na dugogodišnjim standardima zagrebačkih centara za poduku.

Osim već spomenutih priprema iz matematike, koje su počele početkom veljače, a koje vodi magistar matematike Anto Dodik, profesor Gimnazije Metković, Učilica uvodi pripreme iz hrvatskog i engleskog jezika (obe razine) te kemije.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Predavač kemije je prof. Eric Toth, legendarni profesor koji je poučavao generacije i generacije metkovskih gimnazijalaca. Profesor Toth, osim svojim iznimnim predavačkim umijećem, poznat je i kao profesor sa “postoljem”, u čemu će se mnogi njegovi bivši učenici prepoznati.

Mlade snage tima Učilice čine dvije iznimno talentirane i motivirane profesorice, obje diplomirale na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Sveznalica 7400xXpx

Predavačica hrvatskog jezika je Marija Tomić Veraja, magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti, zaposlena kao stručni suradnik u izdavačkoj kući Profil Klett.

Predavačica engleskog jezika je Judita Mustapić, magistra edukacije latinskog i engleskog jezika i književnosti, zaposlena u Gimnaziji Metković.

Plan rada

Pripreme za hrvatski, engleski i kemiju počinju 1. ožujka, a završavaju 1. lipnja, pred samu državnu maturu.

Prijave za pripreme iz matematike otvorene su do kraja veljače.

Svi maturanti koji se žele priključiti prvim pripremama za državnu maturu u Metkoviću, potrebne informacije mogu naći na facebook stranici @ucilicametkovic, odnosno kontaktom putem e-maila ucilica.mtk@gmail.com ili mobitela 099 66 76 838.

DRŽAVNO NATJECANJE STRUKOVNIH ŠKOLA

Učenici Srednje škole Metković ostvarili odlične rezultate

Objavljeno prije

Od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u 44 strukovne discipline u kojima su prezentirali stručne kompetencije te demonstrirali vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Discipline su obuhvatile atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina robotike i mehatronike.

U šest paviljona, u prostoru od 15.000 m2 tijekom dva dana natjecanja, posjetilo je više od 10.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nakon međužupanijski natjecanja i plasiranja na državno natjecanje, učenici Srednje škole Metković natjecali se u disciplinama: Ivana Jurić – kuhar, mentor Vedran Perić, Ivona Španjić – pomoćni kuhar i slastiča, mentor Dana Paponja, Leonardo Jović – automehaničar, mentor Milan Barišić i Sven Marević – vozač motornog vozila, mentor Ivana Leontenko.

Odlično treće mjesto u disciplini pomoćni kuhar i slastičar osvojila je učenica Ivona Španjić. Ostali učenici ostvarili su izuzetno dobre rezultate i pohvale za njihov rad i ponašanje stižu sa svih strana.

Sveznalica 7400xXpx

Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije