Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DJECA HVATAJU SUNCE

Učenici i učitelji OŠ Stjepana Radića organizirali proslavu posvećenu Svjetskom danu sunca

Objavljeno prije

OŠ Stjepana Radića

U petak, 12. svibnja 2017. godine u OŠ Stjepana Radića učenici i učitelji imali su namjeru organizirati u školskom vrtu proslavu posvećenu Svjetskom danu sunca pod nazivom DJECA HVATAJU SUNCE. Planirane su razne edukativno-rekreativne aktivnosti za učenike nižih razreda: izložbe plakata,  radionice, pokusi, demonstracije,  igre i knjižnica na otvorenom. Međutim, zbog prošlotjedne kiše, i jutrošnjeg vjetra, učitelji i učenici viših razreda  nisu bili u mogućnosti postaviti sve potrebne rekvizite pa je u unutrašnjosti škole postavljena izložba učeničkih plakata, a ostale aktivnosti prema željenom planu realizirat će se sljedeće školske godine.

Inicijatorica i koordinatorica edukativno- rekreativnih aktivnosti u školskom vrtu je školska knjižničarka Ivana Čarapina, prof. i dipl. bibl. koja je u pripremi surađivala s učiteljicom geografije Tildom Vekić, prof. i učiteljicama prirode i biologije Vesnom Pavlović, nast. i Natašom Jakišić, nast. Učiteljice i knjižničarka su  s učenicima viših razreda  imale namjeru mlađe učenike podučiti  o Suncu s različitih stajališta.

U školskom interijeru održana je i školska priredba posvećena hrvatskom pjesniku Grigoru Vitezu čiji je naziv pjesme Djeca hvataju sunce i naziv današnje proslave. Program je koordinirala uč. hrvatskoga jezika Tatjana Hazirović Juračić, prof. u suradnji s učiteljima hrvatskoga jezika Manuelom Šiljeg Malezija, prof.,  Ivom Stojić Dominiković, prof.,  Ines Vukoja, prof.,  Draganom Sršenom, nast. i učiteljicama razredne nastave Sandrom Šutalo, dipl. uč. i Aleksandrom Lukić-Skelić, uč. Njihovi su učenici priredbu uveličali najpoznatijim Vitezovim pjesmama, ulomcima iz  igrokaza i zagonetkama. Priredbu su vodili učenici Marina Primorac i Luka Kravar, a konferansu je napisala uč. hrvatskoga jezika Tatjana Hazirović-Juračić .

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Za uređenje školskog interijera pobrinuli su se  knjižničarka Ivana Čarapina, prof. i dipl. bibl., uč. likovne kulture Ante Leko, prof.,   uč. razredne nastave Gabrijela Dragičević, mag. i domar Damir Milićević.

Ove godine Sunce je bilo neuhvatljivo. Učenici i učitelji OŠ Stjepana Radića pokušat će ga uhvatiti dogodine.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije