Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

EUROPSKI ODBOR REGIJA

Župan Dobroslavić u Brnu na sastanku lokalnih i regionalnih čelnika

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje na sastanku lokalnih i regionalnih čelnika u Brnu u organizaciji Europskog odbora regija.

Delegati raspravljaju o ulozi inovacija u odgovoru na izazove s kojima se suočavaju tržišta energije i rada. U svjetlu rata u Ukrajini i posljedičnih učinaka na tržište energije i rada te stalnim pritiskom na gradove i regije koji proizlaze iz dolaska ljudi, posebno žena i djece kojima je potrebna međunarodna zaštita, traže se rješenja u sektorima energije i rada. Nadalje, kako se približava zima, gradovi i regije koji su odgovorni za proizvodnju i opskrbu energijom za lokalne zajednice, predani su rješavanju problema rastućih cijena energije i osiguravanje opskrbe.

Sveznalica 7400xXpx

Na kraju događanja očekuje se usvajanje deklaracije iz Brna. Inače, sastanak se odvija u okviru Češkog predsjedništva Vijećem EU-a čiji prioriteti su prvenstveno upravljanje izbjegličkom krizom i poslijeratnim oporavkom.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije