Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

POMOĆ U KUĆI STARIJIM OSOBAMA

Župan Dobroslavić potpisao ugovore o financiranju s Udrugom Dobra i Udrugom ‘Otac Ante Gabrić’

Objavljeno prije

Potpisivanje-ugovora-udruge-75

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas u Palači Ranjina ugovore o financijskoj potpori s predstavnicima pet udruga s područja županije koje provode program Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije te s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Dva skalina.

– Drago mi je da smo danas ovdje i da potpisujemo ove ugovore, jer Županija trajno radi na poboljšanju uvjeta života starijim osobama i svim onima kojima je pomoć potrebita. Mi svake godine u proračunu osiguravamo namjenska sredstva te na taj način pomažemo udrugama koje pružaju pomoć starijim osobama. Također, dio ovih sredstava redovito namjenjujemo i Udruzi Dva skalina, u svrhu sufinanciranja boravka djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Podsjetio je pritom i kako je Dubrovačko-neretvanska županija nedavno predstavila i projekt Halo pomoć, koji korisnicima starije životne dobi na području županije poboljšava kvalitetu života te je dodao kako je ova mjera za koju se ugovori danas potpisuju, ali i sve druge koje su namijenjene starijim osobama, bilo da su one smještene u domovima za starije ili pak u vlastitim domovima, jako dobre te ih Županija podržava.

Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo te v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Danas su tako potpisani ugovori s udrugama Dobra i Otac Ante Gabrić iz Metkovića, Val  s Lastova, Blage ruke iz Slanog i Dnevni boravak, njega i pomoć u kući za starije i nemoćne osobe iz Ploča, a ugovorena sredstva iznose 329 tisuća kuna.

Udruzi Dva skalina je za projekt Skalin po skalin namijenjeno 80 tisuća kuna kojima se financira projekt dnevnog boravka za djecu sa cerebralnom paralizom, a kako bi im se omogućilo više aktivnosti i redovnih terapija, ali i kako bi se njihovim obiteljima pružilo više vremena za organizaciju vlastitog obiteljskog života.

Cilj pružanja potpore udrugama koje provode program Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije je pomoć u obavljanju svakodnevnih poslova starijim osobama koje žive same u svojim domovima, posebice u ruralnim krajevima Dubrovačko-neretvanske županije.

Svrha programa, kojim je obuhvaćeno 300-tinjak osoba, je smanjenje osjećaja socijalne isključenosti i omogućavanje starijim osobama ostanak i njegu u poznatom okruženju vlastitog doma. Također, ne manje važan segment provođenja ovog programa koji Dubrovačko-neretvanska županija financijski podupire je i što se njime pruža mogućnost zapošljavanja ženama u ruralnim krajevima koje teže pronalaze posao.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije