Ostanimo u kontaktu

ČESTITKE I POHVALE USPJEŠNOM SPOTRAŠU

Župan Dobroslavić i zamjenica Marević primili dvostrukog svjetskog viceprvaka u boćanju Luku Gašpara

Objavljeno prije

luka-gaspar-021118-1

Župan Nikola Dobroslavić i njegova zamjenica Žana Marević primili su u petak dvostrukog svjetskog viceprvaka u boćanju Luku Gašpara.

Svjetsko prvenstvo se održavalo u Jiaxingu u Kini, a Gašpar je osvojio srebrnu medalju u kategorijama bližanje i izbijanje u krug i u disciplini parovi klasično s Filipim Matijašićem.

Župan je čestitao uspješnom sportašu te pohvalio njegov trud i rad.

– Jako je bitno da se naši mladi bave sportom i vidimo da mogu biti u među najboljima u svijetu. Luka Gašpar je jedan uspješni mladi čovjek koji je na ponos svoje obitelji, Nereteve i cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Vrlo odgovorno obavlja svakodnevne treninge i ne zapostavlja svoje školske obaveze, rekao je župan te dodao kako je ovaj mladi sportaš na primjer svima.

Gašpar je priznao da je imao tremu, ali da je cijeli doživljaj svjetskog prvenstva bio fantastičan.

– Uistinu je bilo fenomenalno, posebno u finalu. Nadao sam se ulasku u osam najboljih, ali kad sam došao u polufinale zacrtao sam si novi cilj, finale. Nije bilo lako doći do finala, bila je jaka konkurencija, ali uspio sam. U finalu sam izgubio 21:20 djelomično zbog treme, rekao je Gašpar.

Prigodnom susretu nazočile su i v.d. pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije Jelena Dadić te tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i trener Luko Hendić.

Mladom sportašu i njegovom treneru uručeni su prigodni pokloni.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije