Ostanimo u kontaktu

RADNI SASTANAK

Župan Dobroslavić i tehnički ministar Romić s poljoprivrednicima Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Dobroslović i Romić s poljoprivrenicima u Opuzenu

Župan Nikola Dobroslavić i tehnički ministar poljoprivrede Davor Romić održali su jučer radni sastanak u Opuzenu.

Prvi dio sastanka obuhvatio je teme vinogradarstva i vinarstva, marikulture, maslinarstva, pčelarstva te ruralnog razvoja. Nakon što je prezentirao problematiku vezanu uz ovaj dio poljoprivrede i ruralnog razvoja župan Dobroslavić naglasio je očekivanja županije i proizvođača od Ministarstva kao što su rješavanje statusa otežanih uvjeta gospodarenja za Pelješac, revidiranje procedura stavljanja vina u promet (organoleptička analiza i sustav markica) te potpora razvoju Centra kompetencije za marikulturu na Bistrini.

Drugi dio radnog sastanka odnosio se na problematiku vezanu uz dolinu Neretve, prvenstveno mandarinu kao najznačajniju poljoprivrednu kulturu u Neretvi i njenu predstojeću berbu te na projekte navodnjavanja. Na sastanku su sudjelovali i gradonačelnici i načelnici s područja Neretve te predstavnici proizvođača i otkupljivača. Budući da se ove godine očekuje rekordna berba mandarine te obzirom na stanje na tržištu istaknuta je potreba za boljom organizacijom i koordinacijom svih dionika.

Župan je ovom prilikom zatražio od Ministarstva pomoć u otkupu mandarine i zaštiti od sredozemne muhe, rješavanje pravedne nadoknade za gubitak ruskog tržišta, potporu projektu CEKOM-a za agrume, rješavanje zakupa zemljišta u korist dosadašnjih korisnika, provedbu projekta navodnjavanja Donje Neretve uz suglasnost svih dionika, dovršenje sustava obrane od poplava (uključivo i rješenje za Kulu Norinsku i Komin) te zaštitu od negativnog djelovanja projekta Gornji horizonti.

Zrinka Raguž / DNŽ

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije