Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ACI MARINA DUBROVNIK

Župan Dobroslavić i ministrica Brnjac održali sastanak s predstavnicima turističkog sektora

Objavljeno prije

U ACI marini Dubrovnik održan je sastanak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac i župana Nikole Dobroslavića s dionicima u turizmu s područja županije.

Ministrica Brnjac izložila je uvodno aktivnosti koje Ministarstvo provodi u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a s ciljem promocije Republike Hrvatske na tržištu.

‘Ono što je jako važno, a što moram danas ovdje istaknuti su natječaji koji se pripremaju za korištenje sredstava iz nacionalnog Fonda oporavka i otpornosti. To su sredstva namijenjena turističkoj infrastrukturi, kako onoj javnoj, tako i privatnoj. Cilj nam je stvaranje dodatnog sadržaja, ali i unaprjeđenje postojećeg. Naš cilj je raditi na kvaliteti i na tom cilju ustrajemo. Jednako tako, svjesni smo problema radne snage, ali Ministarstvo turizma i sporta vodi računa da dugoročno imamo što veći broj naših đaka, stipendista koji će biti uključeni u turistički sektor. Imperativ kvalitetnog turizma su kvalitetni djelatnici’, istaknula je ministrica Nikolina Brnjac.

Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je ministrici na kvalitetnom radu te se osvrnuo na dosadašnje turističke brojke.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

‘Mi na razini županije imamo rezultate između 65 i 70 posto u odnosu na 2019. godinu. Kako smo i isticali, naš cilj je dosegnuti barem 80 posto i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti. Želimo vjerovati da će se sezona nastaviti kvalitetno. Imamo dobru povezanost po pitanju avionskih letova, avioni su dobro popunjeni i trenutačno stanje je uistinu jako dobro’, rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zahvalio je na dobrim vijestima po pitanju sufinancrianja projekata javne i privatne infrastrukture s ciljem povećanja kvalitete te naglasio kako je Grad Dubrovnik pripremio 13 projekata za prijavu.

EU PROGRAM OBZOR 2020.

Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija projekta dRural

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića sudjelovali su na sastanku konzorcija projekta dRural koji je održan u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali i ostali hrvatski partneri, uz partnere iz Švedske, odnosno istraživačkog instituta RISE. Tema sastanka je bila analiza dosadašnjih projektnih aktivnosti s naglaskom na razvoj poslovnog modela održivosti same projektne platforme.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije