Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ACI MARINA DUBROVNIK

Župan Dobroslavić i ministrica Brnjac održali sastanak s predstavnicima turističkog sektora

Objavljeno prije

U ACI marini Dubrovnik održan je sastanak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac i župana Nikole Dobroslavića s dionicima u turizmu s područja županije.

Ministrica Brnjac izložila je uvodno aktivnosti koje Ministarstvo provodi u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a s ciljem promocije Republike Hrvatske na tržištu.

‘Ono što je jako važno, a što moram danas ovdje istaknuti su natječaji koji se pripremaju za korištenje sredstava iz nacionalnog Fonda oporavka i otpornosti. To su sredstva namijenjena turističkoj infrastrukturi, kako onoj javnoj, tako i privatnoj. Cilj nam je stvaranje dodatnog sadržaja, ali i unaprjeđenje postojećeg. Naš cilj je raditi na kvaliteti i na tom cilju ustrajemo. Jednako tako, svjesni smo problema radne snage, ali Ministarstvo turizma i sporta vodi računa da dugoročno imamo što veći broj naših đaka, stipendista koji će biti uključeni u turistički sektor. Imperativ kvalitetnog turizma su kvalitetni djelatnici’, istaknula je ministrica Nikolina Brnjac.

Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je ministrici na kvalitetnom radu te se osvrnuo na dosadašnje turističke brojke.

‘Mi na razini županije imamo rezultate između 65 i 70 posto u odnosu na 2019. godinu. Kako smo i isticali, naš cilj je dosegnuti barem 80 posto i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti. Želimo vjerovati da će se sezona nastaviti kvalitetno. Imamo dobru povezanost po pitanju avionskih letova, avioni su dobro popunjeni i trenutačno stanje je uistinu jako dobro’, rekao je župan Nikola Dobroslavić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zahvalio je na dobrim vijestima po pitanju sufinancrianja projekata javne i privatne infrastrukture s ciljem povećanja kvalitete te naglasio kako je Grad Dubrovnik pripremio 13 projekata za prijavu.

ČETIRI TURISTIČKA BRODA NA VEZU U METKOVIĆU

Dragan Tolić: ‘Sinergija je to naših vrijednih ugostitelja, djelatnika u turizmu, lađara i prijevoznika’

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prizor koji se rijetko viđa, četiri turistička broda vezana na Maloj rivi u Metkoviću. Lijepo ih je bilo vidjeti. Odnosno, točnije, po prvi put da su četiri uvezana u Metkoviću, otkriva nam to začetnik ideje nautičkog turizma u dolini Neretve, gosp. Dragan Tolić.

Riječ je o brodovima Aquamarin i Markan agencije Katarina line, Adriatica agencije Thurgau travel, Azzuro agencije ID Riva tours, sa kojima su stigli turisti iz Švicarske, Austrije, Njemačke, Amerike i Skandinavije.

Iza ovog lijepog prizora stoji marljivi rad naših ugostitelja, nautičara, djelatnika u turizmu, agencija te lađara i prijevoznika.

– Cijeli projekt je započet prije 15 godina, a prošlo je 10 godina od dolaska prvog kruzera. 2020. godine je trebala biti prekretnica, a ovo je sada nastavak. Da bi očuvali destinaciju svi moramo biti izvrsni i za sada jesmo. Jedna odlična sinergija počevši od nas na vezu do izvrsnih vodiča, prijevoznika Luje auto i Čazmatrans, te izvrsne usluge Restorana Lopoč, – u razgovoru istaknuo je Dragan Tolić.

Na svom proputovanju, turisti su u dolini Neretve obišli Arheološki muzeja Narona, uživali u vožnji lađama te jedinstvenom programu Restorana Lopoč.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije