Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OBRAZOVANJE I SPORT

Župan Dobroslavić dodijelio nagrade najboljim učenicima i školskim športskim društvima

Objavljeno prije

nagrade-sportasi-1

Župan Nikola Dobroslavić danas je u Velikoj vijećnici dodijelio nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od tri prva mjesta na državnim natjecanjima iz znanja te najboljim školskim športskim društvima iz županije.

Sveznalica 7400xXpx

Župan je prvo pozdravio sve nagrađene iz kategorije znanja, a potom sportaše.

– Imamo veliki skok u odnosu na prošlu godinu kada je bilo 27 pobjedničkih mjesta, ove godine ih je 42. Naša djeca imaju neizmjeran talent i volju te kvalitetne mentore i uporne roditelje. Ovim natjecanjima igraju utakmicu sa svijetom i pritom pokazuju da se sa svim tim utakmicama nose izvrsno. Potičem vas da i dalje predano radite i želim vam svu sreću – rekao je župan te se obratio mladim uspješnim sportašima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Ovo je doista veliki uspjeh draga djeco. Naravno da moramo, osim vas koji ste zaslužni za vaša uspijeća, pohvaliti i vaše mentore i obitelji. Uz vaš predan rad i trud došli ste ovdje i ostvarili ste odlične rezultate. Šport je uz znanje i školovanje također jedna važna škola za život. Zdravlje, kultura ponašanja i disciplina sve su kvalitete koje se vežu uz sport. Želim vam sreću u budućem životu i želim da znate da cijenimo način i što radite, kao i vaše uspjehe. –

Uz župana, nagrade je dijelila i v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

– Danas dodijeljujemo nagrade najboljima od najboljih, vi ste dokaz da su naše škole kvalitetne te da je naša zemlja zemlja znanja. Sportaši, dokaz ste kako se izvrstan uspjeh u školi može održavati bez obzira na silne treninge, a pritom i ostvarivati sjajni rezultati u sportu. Nadam se da će nas dogodine u ovoj prigodi biti još više – rekla je v.d. pročelnice Dadić te zajedno sa županom podijelila nagrade, a nagrade su bili tableti, pametni satovi, MP3 playeri, slušalice, šalovi …

Dodjeli nagrada nazočili su i zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo te predsjednik Županijskog saveza školskog športa Dubrovačko-neretvanske županije Boris Krstičević.

Nagrađenih školaraca u kategoriji znanja bilo je 42, 15 više nego prošle godine, a od toga 13 školaraca zauzelo je prvo mjesto na državnim natjecanjima, 19 drugo i 10 treće.

U kategoriji športa bilo je 7 nagrađenih školskih športskih društava, a od toga 2 prva mjesta, 4 druga i jedno treće.

Državni prvaci:

Državni prvaci u znanju

Državni prvaci u športu

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Sveznalica 7400xXpx

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije