Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

DIJELIMO ZABRINUTOST

Zbog otrova u salami oko mamaca za divljač česti slučajevi trovanja pasa, pripazite na svoje ljubimce

Objavljeno prije

Periferija, povrh Sv. Ante, Vuica kuće

Dijelimo zabrinutost s našim sugrađaninom koji nam je ispričao priču koja je umalo kobno završila za njegovog psa ljubimca. Naime, dok se šetao sa psom, na potezu povrh crkvice Sv. Ante, iznad Vuica kuća, pas mu je pojeo otrov, kojeg je na svu sreću uspio spasiti. Drugi dan kada se vratio na desetak mjesta je pronašao hranilice sa kukuruzom, ograđene hrpicom kamenja ili u cijevima, oko kojih je razbacana salama u koju je umotan otrov, koju su navodno postavili krivolovci na divljač. Kako tvrdi, sve to je pronašao izvan lovišta, na mjestu koje je djelomično privatno i državno zemljište, gdje je zabranjeno postavljati zamke i loviti, te ističe da je o svemu obavijestio policiju i šumariju.

Slijedom navedenog pozvali smo lokalne veterinare i upitali da li je bilo sličnih slučajeva proteklih dana, gdje smo na svu sreću dobili odgovor da nije. Međutim, svi su istaknuli da ovo nije izdvojen slučaj i da se takva trovanja pasa često događaju, pogotovo kako ističu na desnoj strani grada u predjelu Duvrata i Jerkovca.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nadamo se da će nadležne službe reagirati i suzbiti ovako nekontrolirano razbacivanje otrova, pogotovo na mjestima gdje s ljepšim vremenom ljudi često šetaju i sa djecom. Dijelimo zabrinutost, a vama cijenjeni čitatelji donosimo nekoliko fotografija koje nam je ustupi naš sugovornik.

Piše: Dalibor Čutura

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije