Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DIJELIMO ZABRINUTOST

Zbog otrova u salami oko mamaca za divljač česti slučajevi trovanja pasa, pripazite na svoje ljubimce

Objavljeno prije

Periferija, povrh Sv. Ante, Vuica kuće

Dijelimo zabrinutost s našim sugrađaninom koji nam je ispričao priču koja je umalo kobno završila za njegovog psa ljubimca. Naime, dok se šetao sa psom, na potezu povrh crkvice Sv. Ante, iznad Vuica kuća, pas mu je pojeo otrov, kojeg je na svu sreću uspio spasiti. Drugi dan kada se vratio na desetak mjesta je pronašao hranilice sa kukuruzom, ograđene hrpicom kamenja ili u cijevima, oko kojih je razbacana salama u koju je umotan otrov, koju su navodno postavili krivolovci na divljač. Kako tvrdi, sve to je pronašao izvan lovišta, na mjestu koje je djelomično privatno i državno zemljište, gdje je zabranjeno postavljati zamke i loviti, te ističe da je o svemu obavijestio policiju i šumariju.

Slijedom navedenog pozvali smo lokalne veterinare i upitali da li je bilo sličnih slučajeva proteklih dana, gdje smo na svu sreću dobili odgovor da nije. Međutim, svi su istaknuli da ovo nije izdvojen slučaj i da se takva trovanja pasa često događaju, pogotovo kako ističu na desnoj strani grada u predjelu Duvrata i Jerkovca.

Sveznalica 7400xXpx

Nadamo se da će nadležne službe reagirati i suzbiti ovako nekontrolirano razbacivanje otrova, pogotovo na mjestima gdje s ljepšim vremenom ljudi često šetaju i sa djecom. Dijelimo zabrinutost, a vama cijenjeni čitatelji donosimo nekoliko fotografija koje nam je ustupi naš sugovornik.

Piše: Dalibor Čutura

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije