Ostanimo u kontaktu

DIJELIMO ZABRINUTOST

Zbog otrova u salami oko mamaca za divljač česti slučajevi trovanja pasa, pripazite na svoje ljubimce

Objavljeno prije

Periferija, povrh Sv. Ante, Vuica kuće

Dijelimo zabrinutost s našim sugrađaninom koji nam je ispričao priču koja je umalo kobno završila za njegovog psa ljubimca. Naime, dok se šetao sa psom, na potezu povrh crkvice Sv. Ante, iznad Vuica kuća, pas mu je pojeo otrov, kojeg je na svu sreću uspio spasiti. Drugi dan kada se vratio na desetak mjesta je pronašao hranilice sa kukuruzom, ograđene hrpicom kamenja ili u cijevima, oko kojih je razbacana salama u koju je umotan otrov, koju su navodno postavili krivolovci na divljač. Kako tvrdi, sve to je pronašao izvan lovišta, na mjestu koje je djelomično privatno i državno zemljište, gdje je zabranjeno postavljati zamke i loviti, te ističe da je o svemu obavijestio policiju i šumariju.

Slijedom navedenog pozvali smo lokalne veterinare i upitali da li je bilo sličnih slučajeva proteklih dana, gdje smo na svu sreću dobili odgovor da nije. Međutim, svi su istaknuli da ovo nije izdvojen slučaj i da se takva trovanja pasa često događaju, pogotovo kako ističu na desnoj strani grada u predjelu Duvrata i Jerkovca.

Nadamo se da će nadležne službe reagirati i suzbiti ovako nekontrolirano razbacivanje otrova, pogotovo na mjestima gdje s ljepšim vremenom ljudi često šetaju i sa djecom. Dijelimo zabrinutost, a vama cijenjeni čitatelji donosimo nekoliko fotografija koje nam je ustupi naš sugovornik.

Piše: Dalibor Čutura

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije