Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DIJELIMO ZABRINUTOST

Zbog otrova u salami oko mamaca za divljač česti slučajevi trovanja pasa, pripazite na svoje ljubimce

Objavljeno prije

Periferija, povrh Sv. Ante, Vuica kuće

Dijelimo zabrinutost s našim sugrađaninom koji nam je ispričao priču koja je umalo kobno završila za njegovog psa ljubimca. Naime, dok se šetao sa psom, na potezu povrh crkvice Sv. Ante, iznad Vuica kuća, pas mu je pojeo otrov, kojeg je na svu sreću uspio spasiti. Drugi dan kada se vratio na desetak mjesta je pronašao hranilice sa kukuruzom, ograđene hrpicom kamenja ili u cijevima, oko kojih je razbacana salama u koju je umotan otrov, koju su navodno postavili krivolovci na divljač. Kako tvrdi, sve to je pronašao izvan lovišta, na mjestu koje je djelomično privatno i državno zemljište, gdje je zabranjeno postavljati zamke i loviti, te ističe da je o svemu obavijestio policiju i šumariju.

Slijedom navedenog pozvali smo lokalne veterinare i upitali da li je bilo sličnih slučajeva proteklih dana, gdje smo na svu sreću dobili odgovor da nije. Međutim, svi su istaknuli da ovo nije izdvojen slučaj i da se takva trovanja pasa često događaju, pogotovo kako ističu na desnoj strani grada u predjelu Duvrata i Jerkovca.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nadamo se da će nadležne službe reagirati i suzbiti ovako nekontrolirano razbacivanje otrova, pogotovo na mjestima gdje s ljepšim vremenom ljudi često šetaju i sa djecom. Dijelimo zabrinutost, a vama cijenjeni čitatelji donosimo nekoliko fotografija koje nam je ustupi naš sugovornik.

Piše: Dalibor Čutura

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije