Ostanimo u kontaktu

TRG BANA JELAČIĆA

Završena sanacija jednog od najstarijih trgova u gradu Metkoviću

Objavljeno prije

Trga bana Jelačića

Danas, 28. listopada izvršena je primopredaja gardilišta nakon završetka radova na uređenju Trga bana Jelačića u Metkoviću, kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Metkovića, te tvrtke ‘DOKO GRAĐENJE‘ d.o.o., izvođača radova i tvrtke ‘GEOPROMING‘ d.o.o., koja je obavila nadzor radova.

U radovima koji su započeli 10. kolovoza obnovljeno je dječje igralište i parking. Gradonačelnica Katarina Ujdur nam je dala više detalja o samom projektu:

– Završen je jedan od najstarijih trgova u gradu Metkoviću, s obzirom da su ove zgrade izgrađene 1960-tih godina i od tada nije ulagano u rekonstrukciju. Obnovljeno je dječje igralište i parking, s ugovorenim iznosom o građenju od 355 tisuća kuna, malo više, jer smo još neke nedostatke sanirali. Od tog iznosa Grad Metković je dobio subvencioniranje od 250 tisuća kuna na Natječaju Razvoja jedinica lokalne samouprave Regionalnog razvoja, pojasnila je gradonačelnica Ujdur.

Piše: D.Č. / M’NEWs

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije