Ostanimo u kontaktu

OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNIKE

Zatvoren Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi za 2020. godinu, ostale mjere ostaju otvorene do iskorištenosti sredstava

Objavljeno prije

Obavještavaju se nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na području Grada Metkovića da je od dana 26. lipnja 2020. godine u 14:00 sati ZATVOREN Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi za 2020. godinu po sljedećim mjerama:

  • Mjera 1. Podmjera 1.2. – Potpora pčelarima,
  • Mjera 3. – Potpore za uvođenje ekološki naprednih metoda u poljoprivrednoj proizvodnji,
  • Mjera 4. – Potpore za nabavu poljoprivrednih strojeva i opreme za razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje,

a zbog iskorištenosti predviđenih sredstava po navedenim mjerama. Ostale mjere ostaju otvorene do iskorištenosti sredstava.

 

 

Povjerenstvo za provedbu natječaja

VISIBABA KRALJICE OLGE

Zanimljivo poslijepodne u prirodi članova Ornitološkog društva Brkata sjenica

Objavljeno prije

Foto: B.I./fb Brkata sjenica

Još jedno poslijepodne u prirodi članova Ornitološkog društva Brkata sjenica rezultiralo je zanimljivim nalazima i fotografijama. Prenosimo osvrt.

– Dan ne baš lijep, oblačno nije da mi se stoji doma korona nemaš di pa se odluka nameće sama po sebi odlazimo u prirodu vidjeti ima li šta u ptičjem svijetu nova na lokaciji gdje nismo duže vrijeme bili. Lokaciju za sada ne bi otkrivali zbog zanimljivosti koja slijedi. Šta se ptica tiče kao i obično škanjci, kobci i vjetruše od grabljivica i solidan broj pjevica uz jedno gnijezdo brgljeza kamenjara koje će biti u galeriji fotografija. Zanimljivost koju smo spomenuli odnosi se na Visibabu kraljice OlgeGalanthus reginae-Olgae koja po dosadašnjim saznanjima ima stanište od Grčke, Sicilije do juga Hrvatske, Snježnice u Konavlima i Kuparima kod Dubrovnika. Ako se pokaže točnim na što upućuje izgled, vrijeme cvatnje i siva pruga sredinom lista što je razlikuje od druge vrste u Hrvatskoj Galanthus nivalis biti će to vrijedan nalaz za dolinu Neretve i Hrvatsku. Podaci i slike idu u stručne službe ministarstva koje će mislim potvrditi da se radi o visibabi kraljice Olge. Poslijepodne koje nije baš obećavalo ipak se pretvorilo u nešto vrlo lijepo.

Opis Visibaba kraljice Olge – Preneseno sa Wiktipedije

Visibaba kraljice Olge, jedna od dviju vrsta visibaba koje rastu u Hrvatskoj. Ova vrsta raste tek u Grčkoj, otoku Siciliji, i na jugu Hrvatske, na obroncima Snježnice u Konavlima i u Kuparima kod Dubrovnika. Ime je dobila u čast grčke kraljice Olge, bake britanskog princa Filipa. (Wikipedia)
Red: Šparogolike. Viša klasifikacija: Visibaba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije