Ostanimo u kontaktu

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Zamjenica župana Žaklina Marević susrela se s visokim izaslanstvom Hrvatske vojske

Objavljeno prije

MIRKO-SUNDOV-POSJET-3

Zamjenica župana Žaklina Marević i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas su u Gradskoj vijećnici primili u posjet načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Mirka Šundova i druge predstavnike Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Zamjenica Marević pozdravila je načelnika Šundova i zahvalila se svima prisutnima na radu i trudu koji ulažu za sigurnost svih građana Republike Hrvatske.

– Uvijek nam je drago ugostiti predstavnike Hrvatske vojske u našoj županiji, a nadamo se da će ovako ugodnih susreta biti češće. Kao netko kome je dolina Neretve dom moram iskoristiti priliku i ovdje podsjetiti na nedavno otvaranje vojarne ”116. brigade Hrvatske vojske” u Pločama. Imati takav razmještaj trupa na jugu Hrvatske ne znači samo podizanje razine državne sigurnosti nego i jedan gospodarski podstrijek koji nam je neophodan. Također, moramo pohvaliti recentne aktivnosti kao što su razmještaj vojske po hrvatskim gradovima, dodatno opremanje oružanih snaga i nabavu borbenih zrakoplova F-16 što će sigurno ojačati hrvatsku sigurnost, – rekla je zamjenica Marević i dodala kako se u rukama hrvatske vojske možemo osjećati mirno i sigurno.

Načelnik GS OSRH Šundov kazao je kako su dogovorili ovo studijsko putovanje u Dubrovačko-neretvansku županiju povodom obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja te kako bi svi zajedno posjetili glavna bojišta Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije pritom upoznavajući neke od zapovjednika, koji svoje vojne dužnosti nisu obnašali u ovim krajevima, o strategijama ratovanja južnog bojišta.

– Započeli smo u Neretvi gdje smo vidjeli kako i na koji način se obranila dolina Neretve, zatim smo obišli Srđ zajedno s lokalnim braniteljima koji su u ono vrijeme sa Srđa branili Grad. Nakon Srđa smo obišli Konavle i Rt Oštro. Ovom prilikom želim čestitati svim dubrovačkim braniteljima 6. prosinca, Dan dubrovačkih branitelja i moram istaknuti da je uistinu bilo složeno braniti, a onda i obraniti ovaj dio Hrvatske, – rekao je načelnik Šundov.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije