Ostanimo u kontaktu

UDRUGA DANI NERETVE U ZAGREBU

Zagrebački Neretvani podupiru zapošljavanje logopeda u dolini Neretve

Objavljeno prije

Udruga Dani Neretve u Zagrebu, Udruga Leptirići

Osim što su siromašnoj i bolesnoj djeci Zagreba donirali nekoliko tona mandarina, organizatori manifestacije Dani Neretve u Zagrebu ove godine su sav prihod od prodanih ulaznica sa svečanosti u Zagrebu donirali i potrebitima s područja doline Neretve.

Udruga Dani Neretve u Zagrebu donirala je Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići iznos od 5.000,00 kn, želeći time prvenstveno podržati projekt zapošljavanja logopeda na području grada Ploča, kao i nabavku modernije logopedske opreme.

– Već duže vrijeme pratimo i podržavamo rad Udruge Leptirići, kao i drugih sličnih udruženja našeg kraja. Leptirići trenutno brinu o 52 djece s teškoćama u razvoju i 22 osobe s invaliditetom, kao i o njihovim roditeljima i to na cijelom području doline Neretve. Nažalost, pitanje logopedske zdravstvene skrbi na području grada Ploča i okolnih mjesta nije adekvatno riješeno. Stoga su Leptirići pokrenuli inicijativu i sklopili ugovor o radu s magistrom logopedije, ali kako nemaju dovoljno sredstava, ugovor je sklopljen samo na pola radnog vremena i to na određeno vrijeme od 6 mjeseci. Osim toga, za kvalitetan rad s djecom koja imaju govorne teškoće neophodan je digitalni logopedski set koji košta oko 19.000,00 kuna. Kako bi se omogućila bolja dostupnost logopedskih usluga za djecu s govornim teškoćama s područja doline Neretve kojima je do sada ta usluga bila na raspolaganju u Dubrovniku i Splitu, Leptirići su u potrazi za drugim dijelom sredstava. U tome ih podržavamo i svojom akcijom, sve s ciljem da se osigura rad stručnjaka na puno radno vrijeme i kako bi usluga logopeda biti svakodnevno dostupna djeci u Kabinetu udruge Leptirići u Pločama i Metkoviću. Pozivamo i sve ostale, koliko su u mogućnosti, da pomognu i osiguraju trajniju logopedsku skrb na području doline Neretve. Također, time ćemo sačuvati još jedno radno mjesto i spriječiti odlazak još jednog mladog stučnjaka iz naše doline – rekao je novi predsjednik zagrebačke Udruge Dani Neretve Antonio Volarević.

Udruga Dani Neretve u Zagrebu

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije