Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SVI SVETI I DUŠNI DAN

Vozači oprezno! Policija skreće pozornost na povećanje prometa u vrijeme blagdana

Objavljeno prije

Policija skreće pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, zbog očekivano povećanog prometa vozila i kretanja građana na prilazima većim grobljima za vrijeme blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Poštovani, u skladu s tradicionalnim vjerskim običajima obilježavanja blagdana na koje se sjetimo svojih najbližih te posjećujemo zemaljska počivališta njihovih duša, blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u vremenu od 29.10. do 02. 11,  na području Policijske postaje Metković očekuje se povećanje prometa vozila i kretanja građana na prilazima većim grobljima.

Policija stoga skreće pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, a posebno da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da, kod parkiranja vozila, pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima. Kako bi se osigurala sigurnija i brža protočnost prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradovima promet će regulirati policijski službenici.

Kako bi blagdani od kojih očekujemo unutarnji smiraj protekao u miru i dostojanstvu, pozivamo sve vozače kao i druge sudionike u prometu na strpljenje, na poštivanje prometnih znakova kao i znakova koje daju policijski službenici, te da po mogućnosti koriste alternativne pravce kretanja kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoji u prometu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Također, apeliramo na građane da dolaskom na groblja u automobilima ne ostavljaju svoje osobne stvari – torbice, novčanike, mobitele ili sl., jer je upravo u te dane proteklih godina zabilježen povećan broj provala i krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini groblja.

Stoga skrećemo pozornost na slijedeće mjere opreza:

– prilikom napuštanja vozila (čak i kratkotrajnog) treba ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom, ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu,

– zatvorite prozore na vozilu, kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,

– vrijedne predmete ne ostavljate u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,

– ne ostavljate vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Ukoliko primijetite nepoznatu ili sumnjivu osobu kako obilazi ili pokušava na neuobičajen način ući u automobil, prijavite žurno taj događaj najbližim policijskim službenicima, koji će ovih dana pojačano obilaziti i nadzirati groblja, na telefonski broj 192, putem mobilne aplikacije MUP – Sigurnost i povjerenje ili elektroničkom poštom na pp.metkovic@mup.hr.

Nadalje, pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima:

nemojte paliti svijeće i šibice u blizini suhe trave

– šibice i svijeće koje još gore ne bacajte u travu ili u smeće

– ne uklanjajte ugašene svijeće dok se ne ohlade

– stare lampione i ostali otpad odlažite na za to predviđena mjesta

– ukoliko palite voštane svijeće i lampione u kućama, ne ostavljajte ih bez nadzora

– po izlasku iz kuće ili odlasku na spavanje ugasite svijeće

– nemojte stavljati upaljene svijeće i lampione na prozore kako ne bi došlo do požara zavjesa i namještaja

– ukoliko primijetite požar na groblju ili na objektima, odmah zovite vatrogasce na broj 193.

U vezi s istim, molimo građane da ne parkiraju vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

Molimo Vas da putem Vaših medija ova obavijest bude dostupna građanima.

NAČELNIK POSTAJE:
Zlatko Bubalo v.r.

IZGRADNJA VODOSPREME VID S DOVODNIM I ODVODNIM CJEVOVODOM

Zbog radova na cjevovodu privremeno se zatvara za promet Ulica Dr. Franje Tuđmana u Vidu

Objavljeno prije

Obaviještavamo stanovnike naselja Vid da će ulica Dr. Franje Tuđmana (od križanja s ulicom Ledene Gospe do križanja s ulicom Markote) biti zatvorena za promet u periodu od 07.02.2023. do 11.02.2023. zbog radova na izgradnji dovodnog cjevovoda, kroz projekt “Izgradnja vodospreme Vid s dovodnim i odvodnim cjevovodom”.

Iz gradskog vodovoda mole stanovnike da koriste alternativne pravce, sukladno priloženoj skici.

U slučaju ranijeg završetka radova, promet će biti ranije normaliziran.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije