Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

OSNOVNA ŠKOLA DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA

Volimo te, oče Ante i sveta Majko Terezijo

Objavljeno prije

Foto: OŠ don Mihovila Pavlinovića

Foto: OŠ don Mihovila Pavlinovića

U ponedjeljak, 26. veljače s početkom u 12 sati  u našoj školi održala se svečana priredba povodom Dana oca Ante Gabrića, kao dio manifestacije koja se već četvrtu godinu zaredom obilježava u našem gradu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Ovogodišnja školska priredba pod naslovom Volimo te, oče Ante i sveta Majko Terezijo tematizirala je treći posjet oca Ante domovini, u ožujku 1978. Te godine, za razliku od ostala četiri  posjeta,  naš glasoviti misionar  nije došao sam: s njim je doputovala njegova  prijateljica, velika humanitarka i svetica, Majka Terezija.

Priredbu je, stoga, obilježio spomen i na suradnju i prijateljstvo to  dvoje velikih ljudi. Njima u čast pjevalo se, sviralo,  recitiralo i glumilo. Program je započeo pjesmom Budi brat koju je izveo dječji zbor župe sv. Nikole. Što znači biti svet i jesmo li, prema riječima Majke Terezije, „svi pozvani da budemo sveti“ čineći svakodnevna, mala dobra djela, pokazala nam je u monologu Božji most učenica Leonarda Šćulac (7. a).  Tekst za monolog napisao je vjeroučitelj Marinko Tošić.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Što su naši učenici  saznali o posjetu oca Ante rodnom gradu i njegovom prijateljstvu s Majkom Terezijom pokazali  su nam u igrokazu Zajedno smo jači  Natali Volarević (7.d), Filip Jerković (6. d) i Luka Dominiković (6. d ).

Lijepom solo izvedbom pjesme Zapali svjetlo  priredbu je uveličala učenica 8.c r. , Anamarija Dominiković. Njezin je nastup popraćen  prigodnim paljenjem svijeće Marije Perlić (6.e) i Luke Tonija Batinovića (4. r.) koji su predstavljali Majku Tereziju i oca Antu.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Recitacijom Molitva Majke Terezije koju su izvele Laura Mandić (8. c) i Katarina Neda Bukovac (6.c)  prisjetili smo se  zavjeta kojih su se u svom radu pridržavali i otac Ante i Majka Terezija: strpljenja, velikodušnosti,  odlučnosti i optimizma.  Program su uveličale i prigodne pjesme koje je otpjevao dječji zbor župe sv. Nikole pod ravnanjem č. s. Marijane Cvitanović i uz pratnju orkestra: Idi, kaži cijelom svijetu, Glasnik velikoga kralja, Od Neretve do Bengala.

Voditeljice  (Anu Medak – Kovačević i Martu Puljić, 7. c)  i učenike za scenske nastupe pripremila, igrokaz  i konferansu napisala i priredbom koordinirala učiteljica Hrvatskog jezika Helena Bjeliš.

Program je upotpunila  video prezentacija fotografija oca Ante i Majke Terezije s vjernicima župa koje su posjetili. Nju je pripremio vjeroučitelj Tomislav Medak.

Tekst napisala: Helena Bjeliš,

prof. hrvatskog jezika OŠ don Mihovila Pavlinovića

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije