Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PREPORUKA VODOVODA OPUZEN

Vodu bistriti i prokuhavati u Opuzenu, Podgradini i Vlaki

Objavljeno prije

Obavještavamo cijenjene potrošače na području grada Opuzena, te dijela Općine Slivno (Podgradina/Vlaka) da je došlo do povećane mutnoće u vodi.

Pojava zamućivanja vode izvorišta posljedica je izrazito obilnih kiša proteklih dana. Isporučena voda iz ovog izvorišta redovito se klorira i za sada je mikrobiološki ispravna.

Sveznalica 7400xXpx

Iako ovakva voda nije štetna za zdravlje, ipak preporučamo da se voda za piće prije uporabe pusti da se i staloži te da se nakon toga samo bistri dio prokuha.

Voda se može koristiti za kuhanje, kao i za tuširanje, pranje zubi te ostale sanitarne potrebe.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije pojačano će pratiti kretanje mutnoće, slobodnog rezidualnog klora, te ostale fizikalno kemijske i mikrobiološke pokazatelje zdravstvene ispravnosti vode za piće iz spomenutog vodovoda i o tome Vas na vrijeme informirati.

Uprava Vodovoda

 

 

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije