Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

OBAVIJEST

Voda u Metkoviću, Zažablju, Krvavcu II i Doljanima ispravna za piće, u Prudu i Vidu i dalje prokuhavati prije uporabe

Voda iz izvorišta Doljani je ispravna za piće, a iz izvorišta Prud je i dalje zamućena i treba je prokuhavati prije uporabe

Objavljeno prije

Gradski vodovod, tvrtka Metković d.o.o. javlja da je voda u Metkoviću, Općini Zažablje, Krvavcu II (Općina Kula Norinska) i naselju Doljani ispravna za piće, dok vodu u Prudu i Vidu i dalje treba prokuhavati prije uporabe.

Prema dostavljenim rezultatima (iz uzoraka vode za piće uzetih danas  – 28.02.2024.g.) Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, u uzorcima vode za ljudsku potrošnju iz vodoopskrbne mreže sa izvorišta Doljani (uzorci uzeti iz vodovodne mreže u gradu Metkoviću) izmjerene vrijednosti mutnoće su ispod graničnih vrijednosti koja iznosi MDK = 4,00 NTU.

Iz navedenih rezultata izmjerene vrijednosti mutnoće su ispod zadanih graničnih vrijednosti te ti uzorci zadovoljava maksimalno dozvoljene koncentracije parametara propisanih Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe (“Narodne novine”, broj 125/17, 39/20) što se tiče mutnoće.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Dolje niže nalaze se izmjerene vrijednosti mutnoće za uzorke a koji su dostavljeni danas 28.02.2024.g.

  1. LB: V 0586/2024, CS Doljani, DOLJANI, uzorkovano 28.02.2024. u 07:30, sirova voda, mutnoća= 2,5 NTU
  2. LB: V 0587/2024, KO kod OŠ Don Mihovila Pavlinovića, METKOVIĆ, uzorkovano 28.02.2024. u 08:00, mutnoća=2,8 NTU, slobodni klor= 0,32 mg/l

Napomena: Ova obavijest vrijedi za slijedeće gradove, općine i naselja gdje vodu distribuira METKOVIĆ d.o.o.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
  • Grad Metković
  • Općina Zažablje (Bijeli Vir, Kosa, Mlinište, Mislina, Badžula)
  • Naselje Krvavac II (Općina Kula Norinska)
  • Naselje Doljani (BIH)

U vodoopskrbnim sustavima naselja Prud i Vid koja se opskrbljuju s izvorišta Prud i dalje je uočena pojačana mutnoća što su pokazali i današnji rezultati uzorkovanja. Isporučena voda iz ovog izvorišta redovito se klorira i u potpunosti je mikrobiološki ispravna. Iako ovakva voda nije štetna za zdravlje, ipak preporučamo da se voda za piće prije uporabe pusti da se istaloži te da se nakon toga bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, kao i za tuširanje, pranje zubi te ostale sanitarne potrebe.

Vodovod Metković konstantno prati stanje na čitavom području vodoopskrbne mreže, uzrokuje se konstantno svaki dan i naši korisnici će o svim eventualnim promjenama biti pravovremeno obaviješteni

JAVNI ISPORUČITELJ VODNIH USLUGA
METKOVIĆ d.o.o.

GRADSKI PARK METKOVIĆ

Otvoren 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U Gradskome parku otvoren je 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’.

Nakon nastupa mlađe skupine KUD-a Metković, posjetitelje je pozdravio predsjednik Zajednice braniteljskih zadruga Mijo Vukušić koji je ujedno i otvorio Sajam.

Inače, cilj Sajma je afirmiranje malih proizvođača s ruralnih područja, posebice onih uključenih u ekološku poljoprivrednu proizvodnju te svih onih koji izlažu različite rukotvorine. Sajam organizira Udruga Dobra, Zajednica braniteljskih zadruga te Modrozelena zadruga, a možete ga posjetiti tijekom dana.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije