Ostanimo u kontaktu

ODLUKU O KOMUNALNOM REDU TREBA POŠTIVATI

Vlasnici i korisnici poljoprivrednih površina, građevinskih i drugih zemljišta, iste moraju i održavati

Objavljeno prije

Grad Metković je u više navrata građanima Metkovića uz potpise voditelja odsjeka i komunalnih redara upućivao obavijesti vlasnicima zapuštenih i neurednih poljoprivrednih površina, građevinskih i drugih zemljišta, kako bi ih podsjetio na obveze iz Odluke o komunalnom redu Grada Metkovića.

U tim obavijestima (i člancima Odluke) naglašava se da su vlasnici odnosno korisnici zelenih površina uz poslovne i stambene objekte, livade, korisnici građevinskih zemljišta i sličnih površina koje su u kontaktu s javnom površinom, dužni održavati te površine na način da trava ne bude viša od 20 centimetara. Osim toga dužni su redovito rezati živicu, uklanjati šikaru i smeće, sanirati građevinski otpad, plijeviti grmlje i rezati suhe grane te uklanjati stabla koja ugrožavaju sigurnost ljudi i imovine na javnim površinama.

Uz to, a prema člancima Odluke, piše da će u slučaju ako se zelena površina i posude s ukrasnim biljem ne održavaju, komunalni redar narediti (baš tako piše) njihovom vlasniku ili korisniku da se uklone uočeni nedostaci.

Nastavno na to, kaže se da će se, ukoliko spomenuti ne postupe prema Odluci u ostavljenom roku ti nedostatci ukloniti preko treće osobe a na trošak vlasnika odnosno korisnika.

U mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina su održavanje živica i međa, poljskih putova i kanala, sprječavanje zasjenjivanja susjednih čestica te sadnja i održavanje vjetrobranskih pojasa.

U jednoj od obavijesti Grada navodi se i mišljenje komunalnih redara da su uredne površine u interesu svih građana jer se tako smanjuju populacije štetočina i kocentracija štetnih alergena.

Obavijesti komunalnih redara čitali smo i tijekom 2018. godine, kada su učinjeni odgovarajući pomaci. Međutim, i danas postoje nogostupi, ulice, i javne površine kojima zbog raslinja s privatnih posjeda pješacima nije moguće sigurno hodati. Zbog sigurnosti građana i razvoja niza turističkih aktivnosti mislimo da je vrijeme za konkretniju aktivnost uklanjanja raslinja bez obzira na to jesu li poznati vlasnici ili korisnici.

Metković, naime, nije više mali provincijski gradić u kojemu se spomenute pojave mogu tolerirati.

Nastavi čitati

ŠKOLSKA GODINA 2021. /2022.

Osnovna glazbena škola Metković upisuje nove učenike

Objavljeno prije

Osnovna glazbena škola Metković upisuje nove učenike u I. razred školske godine 2021. /2022.

Poštovani roditelji i draga djeco, zahvaljujemo se na interesu za upis u glazbenu školu. Zbog poznate situacije vezane uz epidemiju bolesti COVID-19 i propisanih mjera zaštite, prijave i upisi u 1. razred osnovne glazbene škole održavat će se elektroničkim putem.

Od 17. svibnja do 28. svibnja 2021. godine moguće je izvršiti prijavu za audiciju – upis u 1. razred osnovne glazbene škole.

Audicija će se održati 1. i 2. lipnja, satnica audicije biti će određena naknadno i o njoj ćete biti obavješteni putem naše mrežne stranice i/ili osobno (telefonom ili putem e-pošte). Audicija će biti organizirana u skladu sa trenutno propisanim mjerama zaštite.

Prijavu za audiciju možete izvršiti OVDJE

O UPISIMA:

Škola organizira upise u 1 . razred na slijedeće instrumente: flauta, klarinet, saksofon, truba, francuski rog,  trombon, glasovir, harmonika, gitara, i violina. Škola će upisivati učenike temeljem broja slobodnih mjesta za učenje pojedinih instrumenata. Broj slobodnih upisnih mjesta utvrđuju pročelnici strukovnih odjela u suradnji s ravnateljem škole, vodeći računa o satnicama nastavnika. Audicija će se održati 1. i 2. lipnja u prostorijama škole. U slučaju da se ne popune slobodna mjesta, škola će organizirati jesenski rok za koji će se prijave, audicija i upisi organizirati krajem kolovoza.

Pravo upisa u 1. razred osnovnog glazbenog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila 8 godina života, odnosno završila 2. razred osnovne škole, te postigla povoljan rezultat na audiciji (prijemnom ispitu). Na audiciji stručno povjerenstvo provjerava glazbene sposobnosti kandidata.Za dodatne informacije i naputke možete se obratiti na adresu:osnovna.glazbena.skola.metkovic@du.t-com.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije