Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SVJEDOČANSTVO 'PUT VJERE I NADE'

Vilim Karlović predstavio knjigu ‘Preživio sam Vukovar i Ovčaru’

Objavljeno prije

Vilim Karlović predstavio knjigu 'Preživio sam Vukovar i Ovčaru'

U Pastoralnom centru Župe sv. Nikole u Metkoviću predstavljena je knjiga Preživio sam Vukovar i Ovčaru, autora Vilima Karlovića. Promociju pod nazivom Svjedočanstvo: Put vjere i nade je otvorio gospodin Marko Kravar, predsjednik Udruge Narenta, koja je ujedno i organizator događaja.

Vilim Karlović, rođeni Zagrepčanin, vrhunski sportaš, dragovoljno pristupa HV-u u kolovozu 1991, prvo na banijskom ratištu, a onda s postrojbom odlazi na Vukovarsko bojište. Nakon pada Vukovara i zarobljavanja, preživljava strijeljanje na Ovčari i masakr na Veleprometu, te je odveden u zatvor u Sremsku Mitrovicu gdje je proveo 6 mjeseci. S Vilimom ’91. u rat polazi i njegov dvije godine mlađi brat Antonijo, koji je teško ranjen u obrani Petrinje i zarobljen u povlačenju, nakon čega mu se gubi svaki trag te se vodi nestalim sve do 2012. kada su njegove kosti pronađene u masovnoj grobnici.

Karlović knjigu temelji na istinitim događajima, čovjeka koji unatoč teškim traumama ne mrzi, već govori o snazi vjere i ljubavi. Pored osobnog iskustva iznosi i mnoštvo podataka koje je prikupio u istraživanju koje je trajalo dvije godine, pa tako osim krvoprolića i nehumanosti opisuje i rad srpskog pravosuđa i prikrivanje stvarnih krivaca osuđivanjem onih koji nemaju veze sa zločinima. Također svjedoči o patnji i stradanju hrvatskog naroda u Domovinskom ratu te o Božjoj ljubavi i milosrđu u neprekidnom spašavanju života s najvećih vukovarskih stratišta.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Autor opisuje i svoje dvije velike tragedije, dva pada u svom životu – vukovarsku 1991. i obiteljsku 2008. godine. Pokušavajući se nositi s onim što ga je zadesilo, shvatio je da je najvažnije oprostiti svima koji su čovjeku naudili, ali isto tako zatražiti oprost od onih kojima si ti naudio. To nije jednostavno, to je proces koji traje, ističe Karlović.

Vilim Karlović danas živi u Velikoj Gorici, kao umirovljeni satnik, oženjen je i ponosni otac šestero djece.

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije