Ostanimo u kontaktu
Sveznalica 1200xXXX

PREKRASAN DAN NA UŠĆU

Velik broj ptica zimovalica uljepšao idilu ušća Neretve

Objavljeno prije

Subota prekrasan dan na ušću Neretve u redovnom obilasku ptica ušća vrlo je zanimljivo, rekao bih jedan od ljepših dana na ruti obilaska što se tiče vremena a i brojnosti ptica i brojnosti vrsta ptica, javlja nam Bariša Ilić iz Ornitološkog društva Brkata sjenica.

Stigao je već velik broj ptica zimovalica koje će prezimiti na ušću Neretve. Patke, njih šest vrsta već su na broju skoro 2000, stigli su Calidrisi, Vivci, Prutke, Pozvizdači, Riđa muljača, Ćubasti gnjurac, Crnogrli plijenor, Veliki kormoran, Zlatar pijukavac a tu su u velikom broju i čaplje, Siva čaplja, Velika bijela čaplja, Mala bijela čaplja a nakon dužeg vremena i čaplja govedarica(vrlo kasno)itd.

Kao šlag tu je i plamenac koji je dobio društvo pa ih imamo dva za uživat u fotografiranju i to je bilo pravo iznenađenje. Sveukupno više od 3000 jedinki.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

163 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 26 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 163 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o 76 osoba muškog spola i 87 osoba ženskog spola; 64 Dubrovnika, 26 iz Metkovića, 17 iz Župe dubrovačke, 12 iz Ploča, sedam iz Blata i Opuzena, šest iz Konavala i Vela Luke, četiri iz Dubrovačkog Primorja i Orebića, tri iz Trpnja, po dvije osobe s Mljeta i iz Stona te po jedna osoba iz Kule Norinske, Lumbarde i Zažablja.

Izliječene su 94 osobe: 42 iz Dubrovnika, 14 iz Metkovića, 12 iz Ploča, osam iz Župe dubrovačke, šest iz Konavala, četiri iz Orebića, po dvije iz Kule Norinske i Vele Luke te po jedna osoba iz Blata, Dubrovačkog Primorja, Korčule i Opuzena.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađeno je 627 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 151 398 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 27 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri pacijenta na respiratoru.

U samoizolaciji je 1298 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 967 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije